ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ

0

Η παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη».

Ο Δ. Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική αναπαράσταση της δίκης του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου στο έργο «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που καθήλωσε ανθρώπους κάθε ηλικίας και εξακολουθεί να διακρίνεται παντού ανά τον κόσμο, παρουσιάζει τη νέα του παράσταση, σκηνοθετώντας για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο με τον ποιητικό και διαχρονικό μύθο της Ελένης.

Η Βερόνικα Αργέντζη, στην πρώτη της συνεργασία με τον Δήμο Αβδελιώδη, ερμηνεύει μοναδικά, το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου μας ποιητή. Μέσα από ένα γερασμένο και γκρεμοτσακισμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και αποτυχημένων ονείρων που ζωντανεύουν αλληγορικά την μετεμφυλιακή εικόνα της Ελλάδας, αναδύεται το φάσμα της «Ελένης», ολοζώντανο απαλλαγμένο από κάθε είδους ιστορικότητα, στην αναζήτηση μιας απελευθερωτικής αυτογνωσίας, και επιλογής μιας νέας συνειδητής ταυτότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης, Ερμηνεύει η Βερονίκη Αργέντζη, Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου, Μουσική: The Flower Duet (Lakmé), Λεό Ντελίμπ, Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις: Κυριάκος Κερανόπουλος. Παραγωγή: Anagnorisis, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου.

  • Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
  • Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210-87902 και Βιβλιοπωλείο Όλα Χαρτί, τηλ. 27210-63690.

Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218.

Leave a Reply