ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σαββάτο 29 Απριλίου τρέξτε και βαδίστε στην πιο όμορφη διαδρομή με σύνθημα «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν»

0

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, 613 ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ 10ΑΡΙ ΚΑΙ 219 ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ

ΤΟ ΡΕΚΟΡ αγώνα 32΄΄35 που κατέχει από το 2014 ο Βλάσης Καραβασίλης (ΑΕΚ) θα επιδιώξουν να σπάσουν περισσότεροι από 600 δρομείς από πολλές γωνιές της χώρας οι οποίοι θα βρεθούν αυτό το Σάββατο (29/4) στην εκκίνηση του πιο γρήγορου 10αριου και του 17ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας!

613 μέχρι στιγμής οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων της πόλης μας, που αποτελεί δικαίως το μεγαλύτερο δρομικό ραντεβού της χρονιάς το οποίο έχουν αγκαλιάσει όχι μόνον οι καλαματιανοί συμπολίτες μας αλλά σχεδόν όλοι οι έλληνες, απόδειξη οι ολοένα και περισσότερες συμμετοχές εκτός μεσσηνιακών συνόρων!

Ένας αγώνα που εκτός από την σπουδαία αθλητική του υπόσταση υποστηρίζει χρόνια τώρα, και κάθε φορά διαφορετικό, φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας, συνεχίζοντας έτσι για 6η χρονιά την πρωτοβουλία του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να αφιερώνει τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως το 2012 είχε στηρίξει τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, το 2013 τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, το 2014 το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, το 2015 τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», και το 2016 τον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ».

Ο αγώνας δρόμου συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον σπουδαίων δρομέων και στην εκκίνησή του πρόκειται να βρεθούν τέσσερις αρκετά διακεκριμένοι αθλητές οι οποίοι θα έρθουν για να διεκδικήσουν χρόνο!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Καλιακούδη της ΑΕ Μεσογείων ο οποίος είχε συμμετέχει και το 2014 στην Καλαμάτα, τον δεύτερο εφετινό νικητή του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης Κυριάκο Σμυρνιώτη, τον σημαντικό αθλητή και συντοπίτη μας Νικόδημος Νικολακέα του «Βενιζέλου» και τον πολλά υποσχόμενο νεαρό δρομέα και πρωταθλητής των 50 km με πολλά πανελλήνια ρεκόρ στις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων, Χρήστο Παπούλια.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η μεγάλη συμμετοχή στο δυναμικό βάδισμα 10 χλμ. όπου οι δηλώσεις ήταν μέχρι χθες το πρωί 219, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τον αγώνα 2 χλμ. των μικρών παιδιών και γονιών ο οποίος θα πρέπει να σημειώσει πως για λόγους ασφαλείας θα έχει φέτος διαφορετική αλλά εξίσου όμορφη διαδρομή και περίπου 100 μέτρα μικρότερη.

Οι συμμετοχές αναμένεται να κάνουν νέο ρεκόρ φέτος καθώς προσμένετε να ξεπεράσουν τις 1000 και όσοι επιθυμούν θα μπορούν διαδικτυακά (www.sdym.gr) να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αριθμοδοσία θα γίνεται από τη Γραμματεία (παραλαμβάνοντας και το t-shirt) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία της πόλης από τις 11 το πρωί έως και την 6η απογευματινή μετά το πέρας της οποίας δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές, ενώ περιορισμένες έγγραφες θα γίνουν ανήμερα του αγώνα (έως τις 18:00) καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος10 χλμ, μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας (Οι εκπρόθεσμοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα χωρίς καμία υποχρέωση από την Οργανωτική Επιτροπή). Στα 2χλμ η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Όλοι οι δρομείς παρακαλούνται να βρίσκονται τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα στον χώρο εκκίνησης, αφού έχουν ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πρώτη το λόγο πήρε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουμε και στηρίζουμε τον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας που έχει αποδεχθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους αγώνες πόλεων στην Ελλάδα. Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά αυτό.

Είμαστε περισσότερο υπερήφανοι γιατί δεν υποστηρίζουμε απλά ένα αθλητικό γεγονός αλλά ένα γεγονός που έχει να κάνει με τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με ερασιτέχνες αθλητές που έρχονται από πάρα πολλές περιοχές της πατρίδας μας στην Καλαμάτα και ιδιαιτέρως φέτος που έχει μια ιδιαίτερη σημασία, συμβολική και ανθρωπιστική διάσταση, γιατί γίνεται για την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού.

Ο Αθλητισμός από την αρχαιότητα πάντοτε δημιουργούσε ενεργούς πολίτες και με αυτή την δράση κινητοποιεί και την υπόλοιπη κοινωνία και όλους εμάς να γίνουμε ακόμη πιο ενεργοί πολίτες και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι στις ιδιαίτερες ανάγκες της κοινωνίας. Προσκαλούμε και προτρέπουμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν στις 27 /4 στην πόλη μας να τρέξουν και να παρακολουθήσουν τον 17ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.»

  • Τον αγώνα υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης δήλωσε: «Η επιτυχία του αγώνα αυτού αυξάνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια και οφείλεται στη διάθεση του κόσμου να αθληθεί και ως εκ τούτου να διαγωνισθεί. Μια διάθεση την οποία ως Αθλητικός Οργανισμός καθημερινά αυξανόμενα καταγράφουμε στους χώρους άθλησης του Δημοτικού Σταδίου, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πιο φιλικοί και πιο λειτουργικοί αφού με την κατασκευή της περιμετρικής διαδρομής άθλησης και του πάρκου εξωτερικών οργάνων γυμναστικής υποστηρίζεται η αθλητική δραστηριότητα στους βοηθητικούς χώρους και ιδιαίτερα για των δρομέων.

Επιτυχία για τον αγώνα εκτός των άλλων είναι η ωραία διαδρομή του, η οποία αναδεικνύει και τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας.

Καλούμε το Σάββατο τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε αυτό τον αγώνα ο οποίος έχει οργανωθεί με πλήρη ασφάλεια για όλους και βέβαια να ζητήσουμε υπομονή και καρτερικότητα από τους οδηγούς για τον λίγο χρόνο που διαρκέσει ο αγώνας. Τέτοιες προσπάθειες κι αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνουν φορείς της πόλης με αθλητικό χαρακτήρα και κοινωνικό σκοπό ο Δήμος Καλαμάτας της υποστηρίζει, έχουμε επανειλημμένως ότι δεν υποστηρίζουμε την διοργάνωση αγώνων που αποσκοπούν μόνο και μόνο στο κέρδος» είπε και έκλεισε με το σύνθημα: «Στον αγώνα της πόλης συμμετέχουμε όλοι!»

  • Ο διευθυντής της ΜΜΑ του ΓΝ Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους: «Να συγχαρώ τον ΣΔΥΜ, την Περιφέρεια, το Δήμο γιατί ο αγώνας αυτό έχει ένα διπλό σκοπό. Αφενός να ξεσηκώσει τους συμπολίτες μας να τρέξουν και να χαρούν τις ομορφιές της πόλης και δεύτερον να τους δώσουμε την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε πως μπορεί να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Μια διαδικασία απλή, την υπηρετούμε όλοι, ούτως ώστε να καταγράψουμε όσο περισσότερους δότες μπορούμε. Στόχος μας να καταγράψουμε 200.00 δότες ούτε ώστε το 80% των Ελλήνων που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μυελού των οστών να βρίσκουν μόσχευμα από Έλληνες συμπολίτες μας. Επιπλέον συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ιδέα που είχαν να αφιερώσουν τον αγώνα στην όμορφη ιδέα του εθελοντισμό και της δωρεάς μυελού των οστών.»
  • Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλέξης Ζάννης «Καλούμε όλους να έρθουν να τρέξουν και να περπατήσουν στον αγώνα της πόλης μας σε μια γρήγορη και πανέμορφη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα στην καλύτερη εποχή του χρόνου, στην καρδιά της Άνοιξης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους θεσμικούς φορείς για την υποστήριξή τους όπως και τα ΜΜΕ για την συμπαράστασή τους για την διάδοση του αγώνα. Ο αγώνας είναι πραγματικά σε μια πολύ γρήγορη διαδρομή, με προδιαγραφές της Ομοσπονδίας για να μπορέσουν οι αθλητές που το επιθυμούν να κάνουν γρήγορο χρόνο. Έχουμε την τιμή να έχουμε 4 διακεκριμένους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα που θα έρθουν για να διεκδικήσουν χρόνο! Ο Δημήτρης Καλιακούδης (ΑΕ Μεσογείων) ο οποίος είχε συμμετέχει και το 2014, ο δεύτερος νικητής του μαραθωνίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Σμυρνιώτης, ο συντοπίτη μας Νικολακέας Νικόδημος (Βενιζέλος), ο Χρήστος Παπούλιας πρωταθλητής των 50 km ο οποίος κάνει στην κατηγορία Παίδων και Εφήβων πολλά πανελλήνια ρεκόρ.

Επίσης καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτές τις on line εγγραφές, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει προλάβει –μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι αυστηρά- να εγγραφεί στο σύστημα εγγραφών που θα βρει μέσα στο site του συλλόγου (www.sdym.gr).»

  • Ο Ευθύμιος Αλεξόπουλος, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής αγώνων κάλεσε όλο τον κόσμο να δώσει το παρόν: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν πλαισιώσει την εθελοντική ομάδα και θα περιφρουρήσουν τον αγώνα σε όλους τους κάθετους δρόμους.

Θέλω ακόμα να καλέσω τον κάθε συμπολίτη μας να βγει στους δρόμους και να χειροκροτήσει και να ενθουσιαστεί με τους αθλητές γιατί αυτό θα προσθέσει κεφάλαιο στην πόλη μας.»

  • Ο αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος αναφέρθηκε στη διαδρομή και σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα: «Πρώτα απ’ όλα ότι όλος ο κόσμος μικροί και μεγάλοι πρέπει να είναι στις 5.30 η ώρα περίπου στην κεντρική πλατεία, στις 6:00 η ώρα θα αρχίσει το δυναμικό βάδισμα που είναι 10 χλμ., στις 6.30 μ.μ. θα έχουμε το τρέξιμο των 10 χλμ. για τους μεγάλους. Η απόσταση είναι από την κεντρική πλατεία, τα αγάλματα των ηρώων στην Αριστομένους, θα κατέβουμε την Αριστομένους, θα πάμε από τη γεφυροπλάστιγγα από το «Jumbo», τη Ναυαρίνου, αναστροφή στο «Φιλοξένια» και μετά ξανά επιστροφή. Όπως είπε και ο πρόεδρος είναι ένα πολύ γρήγορο 10άρι αυτό που προσφέρεται για αυτούς που θέλουν να τρέξουν για να κάνουν χρόνο.

Από εκεί και πέρα έχουμε μια καινοτομία που θα δούνε οι μεγάλοι μας φίλοι στον αγώνα και στο τρέξιμο και στο δυναμικό βάδισμα, την κρατάμε για έκπληξη.

Για τους μικρούς έχει αλλάξει η απόσταση για λόγους ασφαλείας, επειδή γίνονται έργα στην Αριστομένους. Θα ξεκινήσουμε ανάποδα, θα πάμε από την Αριστομένους, από τα αγάλματα των ηρώων ανάποδα στον πεζόδρομο στην Αριστομένους, θα στρίψουμε αριστερά στην 23ης Μαρτίου και ξανά αριστερά στη Νέδοντος και θα κατέβουμε τη Νέδοντος, πίσω από το δημαρχείο, οπού τώρα είναι το ΚΕΠ και θα μπούμε πάλι στην Αριστομένους με τη βοήθεια των εθελοντών που θα είναι και στο τέρμα της Αριστομένους, στο παλιό σιντριβάνι θα κάνουν μια αναστροφή και θα τερματίσουν.

Είναι περίπου 2 χλμ., είναι 100 μέτρα νομίζω λιγότερη η διαδρομή, αλλά για λόγους ασφαλείας μιας και έγινε σύσταση κι από την Τροχαία και την Αστυνομία.

Από εκεί και πέρα θέλω να τονίσω αυτό που είπε και ο κ. Αδαμόπουλος, ότι ο σύλλογος δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία έχει ξεκινήσει παλιά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας και κατά καιρούς έχει προσφέρει από τα έσοδα του αγώνα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, στους Διαβητικούς, στο Ξαναρχι-ζω, στον Αυτισμό και φέτος είναι στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Νομίζω κι εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σ’ αυτά τα κομμάτια που μας επιτρέπεται και μπορούμε. Και να παρακαλέσουμε για μια ακόμη φορά, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, τον κόσμο να δείξει μια υπομονή και καρτερικότητα, να χαρεί, να τρέξει οποίος θέλει, να ενθαρρύνει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια μικρών και μεγάλων.

Όσον αφορά στις συμμετοχές, έχουν αγγίξει αυτή τη στιγμή τις 1000, πάμε για ρεκόρ συμμέτοχων μέχρι το πρωί ήταν 613 και ήδη κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι τέτοια μέρα.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

– 11:00 – 18:00  Παραλαβή αριθμού συμμετοχής και τεχνικού t-shirt

– 17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*

– 18:00 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ.

– 18:30 Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ. **

– 18:35 Εκκίνηση Αγώνα 2 χλμ. για παιδιά

– 18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά **

– 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα

– 19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα.

– 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.

(* Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.)

(** Πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά.)

  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ο αγώνας ο οποίος θα περιλαμβάνει και μια καινοτομία –έκπληξη από τους διοργανωτές ξεκινά στις 6 μ.μ. με διαδρομή ελκυστική και γρήγορη: αφετηρία κεντρική πλατεία – Αριστομένους – Jumbo – Ναυαρίνου, αναστροφή στο ξενοδοχείο «Φιλοξένια» και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν δύο φορές από την παραλία σε μία εντελώς επίπεδη διαδρομή (βλ. σχήμα). Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν σημαίες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων. Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού «λαγοί» για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 45, 50, 55 και 60 λεπτά. Στις 6 ξεκινά και ο αγώνας του δυναμικού βαδίσματος.

Η διαδρομή του αγώνα 2 χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 6:30, έχει την εξής νέα διαδρομή: ανοδικά στην Αριστομένους –πεζόδρομο – αριστερά στην 23η Μαρτίου και ξανά αριστερά στην Νέδοντος- Αριστομένους και στο παλιό σιντριβάνι ανατροφή και τερματισμός στην πλατεία.

  • ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο. Στον αγώνα των 2 χλμ.θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους, καθώς και σε τιμώμενους αθλητές. Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα.

  • ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο sdymess@yahoo.gr. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν T-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο-σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Παρασκευή 28 Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 30).

Τον 17ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ., τον αγώνα Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ. και τον Παιδικό Αγώνα 2 χλμ. συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ, και με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-Ζω», του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλών ακόμη αρωγών και χορηγών.

 

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply