ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«4 χέρια χορεύουν στο πιάνο» την Κυριακή στο Πνευματικό Καλαμάτας

0

«4 ΧΕΡΙΑ χορεύουν στο πιάνο» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα παρουσιάσουν η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Πόπη Μαλαπάνη την Κυριακή 30 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της «Ανοιξης των πλήκτρων».

Χοροί λαϊκοί και χοροί μπαλέτου, χοροί ουγγρικοί, ρουμάνικοι, νορβηγικοί, αλλά και παραδοσιακοί ελληνικοί με τις Πόπη Μαλαπάνη και Μαρία Παπαπετροπούλου να “χορεύουν” στα πλήκτρα του πιάνου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
E. Grieg: Νορβηγικοί χοροί Νο 1 – 4
B. Bartók: 6 Ρουμάνικοι χοροί
J. Brahms: Ουγγρικοί χοροί Νο 1-5
S. Barber: “Souvenirs” Ballet Suite, οp. 28
Μ. Χατζιδάκις: 5 χοροί από το έργο “για μια μικρή λευκή αχιβάδα”

%cf%80%cf%8c%cf%80%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b7-1021x580Η Πόπη Μαλαπάνη έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ από το 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

 

papapetropoulouΗ Μαρία Παπαπετροπούλου έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία, όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV 467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην ελληνική και την τουρκική τηλεόραση.
Το σύνολο του Κύκλου «ΑΝΟΙΞΗ των ΠΛΗΚΤΡΩΝ» πραγματοποιείται και φέτος με την σημαντική Χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «ΦΑΡΙΣ».

  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Leave a Reply