ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κρίση στέλνει τους νέους σε στρατιωτικές σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας

0

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη «μάχη» πολλών παιδιών οι οποίοι και φέτος θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση! Τι ένιαι αυτό όμως που πρέπει να ξέρουν πριν επιλέξουν και ποιο είναι το πραγματικό «κλειδί» της επιτυχίας! Οι νέοι, όπως και οι γονείς τους, μπορεί να μη γνωρίζουν πως ακριβώς να χειριστούν το συγκεκριμένο ζήτημα, από το οποίο στο μέλλον θα εξαρτηθούν πολλά, γι’ αυτό οι πλέον ειδικοί, είναι εδώ για να δώσουν τις λύσεις! Για μια ακόμη φορά στην Καλαμάτα θα βρεθεί την Κυριακή ο μεσσήνιος εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο» Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, M. Sc. – Υπεύθυνος Διοίκησης Σταδιοδρομίας Σταδιοδρομίας και συνιδρυτής της Εταιρείας Orientum Νίκος Παυλάκος, ο οποίος θα δώσει σε μαθητές και γονείς όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ακριβές αντικείμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο… ΜΑΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Ν. ΠΑΥΛΑΚΟΣ

ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ  ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Μετά την εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνουν την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα το Κέντρο Ιδιαίτερων Μαθημάτων «ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ» και τα Μαθήματα Μαθηματικών «ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ», κάθε μαθητής θα είναι σε θέση να κάνει ορθή ιεράρχηση των τμημάτων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, έχοντας ενημερωθεί για όλα, όπως και για τις όποιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα! «Η απαιτητική κατάσταση στην αγορά εργασίας, αποδεικνύει ότι είναι πολύ σημαντικό για κάποιον, να διαλέγει ένα επάγγελμα που να του αρέσει και να νιώθει ότι μέσα από αυτό μπορεί να δημιουργεί», επεσήμανε ο καθηγητής Σπύρος Παπαδάκος, υπεύθυνος του Κέντρου Ιδιαίτερων Μαθημάτων Φυσικής και Χημείας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της επιλογής! «Αν σκεφτεί κανείς ότι η Σχολή που θα δηλώσει στο μηχανογραφικό του, δεν είναι απλά η Σχολή που θα περάσει τα φοιτητικά του χρόνια, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, η καριέρα που θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο της ζωής του, είναι πολύ σημαντικό η επιλογή του αυτή, να είναι συνειδητή απόφαση κατόπιν σκέψης και έρευνας», τόνισε ο κ. Παπαδάκος, τονίζοντας πως στόχος της ημερίδας, είναι να ενημερώσει γονείς και μαθητές, για όλες τις αλλαγές που ισχύουν ήδη ή θα ισχύσουν στο εκπαιδευτικό σύστημα καλώντας όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Κυριακής.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του καθηγητή Παναγιώτη Νικολόπουλου, υπεύθυνου των «μαθημάτων μαθηματικών», ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και κάλεσε γονείς και μαθητές να λάβουν μέρος! «Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Orientum, θα μας εξηγήσουν τη δομή του Λυκείου όσον αφορά στις κατευθύνσεις, αλλά και τις όποιες αλλαγές. Παράλληλα, θα γίνει ανάλυση Σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και πως θα πρέπει να δομηθεί ένα πτυχίο, μια καριέρα για να υπάρχει συνάφεια με την αγορά εργασίας», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, με τα σημαντικά αυτά ζητήματα, να εξηγεί την Κυριακή ο Νίκος Παυλάκος, συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος θα δώσει και πολύτιμες συμβουλές για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

 

ΣΤΑ ΥΨΗ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Άλλωστε, φέτος, περισσότερο από ποτέ, οι συμβουλές αυτές, με δεδομένη την κρίση που έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα και τη μαζική… φυγή στο εξωτερικό χιλιάδων νέων πτυχιούχων, που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, είναι ιδιαίτερα πολύτιμες! Πολλοί νέοι αναζητούν μια Σχολή που θα τους εξασφαλίσει άμεσα τα προς το ζην, με αυξημένη περισσότερο από ποτέ, να είναι η ζήτηση των Στρατιωτικών και άλλων αντίστοιχων Σχολών, όπως επιβεβαίωσε απαντώντας σε ερώτημα της «φ» ο μαθηματικός Παναγιώτης Νικολόπουλος. «Πράγματι, τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πολύ μεγάλη αύξηση στην προτίμηση Στρατιωτικών Σχολών και εκείνων των Σωμάτων Ασφαλείας! Ήδη από πέρυσι που μπήκε και η Πυροσβεστική στις πανελλαδικές, είδαμε θεαματική άνοδο», επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος και συνέχισε. «Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, έχει υπάρξει μικρή αποστροφή στις Οικονομικές Σχολές, όπου έχουν πέσει πολύ οι βάσεις, όμως οι παραδοσιακά… καλές Σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Νομικές και τα Πολυτεχνεία, παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ υπάρχει και μείωση στις Παιδαγωγικές, λόγω της μη απορρόφησής τους».

Στη διάρκεια της ημερίδας αξίζει να σημειωθεί πως θα γίνει αναλυτική περιγραφή:

  • των Ομάδων Προσανατολισμού και των Επιστημονικών Πεδίων
  • των Πανεπιστημίων  και των ΤΕΙ που υπάρχουν σε κάθε επιστημονικό πεδίο καθώς και της ουσιαστικής σύνδεσης τους με την αγορά εργασίας, ενώ θα δοθούν οδηγίες για τη ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Leave a Reply