ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες εν κινήσει

0

ΑΛΛΟΥΒΡΟΧΗΔΕΣ ένθεν και ένθεν συμπορεύονται και συνωστίζονται σε αλλότριες καταστάσεις.

ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ και οι ίδιοι αγνοούν περί τίνος πρόκειται, ούτε και ενδιαφέρονται βέβαια να μάθουν.

ΤΟ FACEBOOK ίσως να είναι μία κάποια λύση ενδεχομένως.  Πλην όμως οι καιροί ου μενετοί και όσοι το αγνοούν υφίστανται τις συνέπειες.

ΕΤΣΙ περνάει ο καιρός και έτσι θα συνεχίσει να περνάει.

ΚΑΙ στο facebook  οι παραμυθιασμένοι θα περιμένουν επιβεβαίωση από τον ιδρυτή του.

ΜΑΤΑΙΑ θα περιμένουν όμως. Ο Ζούκεμπεργκ έχει χαράξει πια άλλη πορεία.

***

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ γύρισε από την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα ένεκα Πάσχα, ο Τζων Κοσ, γνωστός και εξαιρετέος φωτογράφος σουβλακιοκράτορας διάγων εργασιακό βίο στο Ιστορικό Κέντρο της αισιόδοξης πόλης των πάλαι ποτέ ιβίσκων.

ΕΥΘΑΡΣΩΣ περιηγήθηκε συν γυναιξί και τέκνοις από Νυμφαίο (όπου είδε και τις αρκούδες του Αρκτούρου), μέχρι τις Σέρρες, όπου κι έψησε οβελία στη γενέτειρα του σμιχτοφρύδη εθνάρχου, ονομαζόμενη Πρώτη.

ΦΥΣΙΚΑ δεν παρέλειψε να φωτογραφίσει και να φωτογραφηθεί εν συνεχεία στο γνωστό Λέοντα της Αμφίπολης, όπου αναζήτησε αλλά δεν βρήκε τα ένδοξα ίχνη του Αλέξανδρου που τα ψάχνει χρόνια τώρα και η Περιστέρη, αλλά δεν τα βρίσκει, ούτε καν τα ίχνη του Ηφαιστίωνα δεν βρήκε.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ λοιπόν, αλλά ουδόλως ανησύχησε, έβγαλε τις φωτογραφίες που ήθελε και επέστρεψε.

ΤΩΡΑ ψήνει πάλι σουβλάκια καθημερινά ενώ ο γράφων περνάει από εκεί κάποιες φορές, τρώει και κάνει επιλογές τραγουδιών που συμβάλλει καθοριστικά στον ενθουσιασμό της ομήγυρης. Μεγαλεία!

***

ΜΕΓΑΛΕΙΑ και λίγο πιο πέρα πάλι στο Ιστορικό Κέντρο, εκεί που κάποτε χτυπούσε η καρδιά της αγοράς πριν πάει πιο πάνω και χτυπάει μόνο κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

ΕΚΕΙ και Ανιψιός Έμπορας νυχθημερόν κάνει αισθητή την παρουσία του και ό,τι ήθελε προκύψει.

ΕΧΕΙ τον τρόπο του βεβαίως, αποκτηθέντα και διατηρηθέντα επί σειρά δεκαετιών, που πλέον του δίνουν το δικαίωμα να είναι πρώτος των πρώτων άρχοντας ρομαντικός κι ονειροπόλος του Ιστορικού Κέντρου που αγάπησε και αγαπάει.

***

ΟΡΓΑΣΜΟΣ δραστηριοτήτων απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολάκερη την πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων.

ΟΡΓΑΣΜΟΣ δραστηριοτήτων πρωτόγνωρος και ενδεχομένως ανεξήγητος παρ’ όλ’ αυτά υπαρκτός κι αυτό άλλωστε είναι το σημαντικότερο.

ΠΟΥ οφείλεται αυτός ο οργασμός δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε και έχει σημασία άλλωστε.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει που υπάρχει και αυτό είναι το σημαντικότερο.

***

ΠΟΛΥΔΟΥΡΕΙΑ το Σάββατο και τιμωμένη ποιήτρια η Κατερίνα Αγγελάκη –Ρουκ, μια από τις σημαντικότερες εν ζωή Ελληνίδες ποιήτριες, η οποία παρεμπιπτόντως τυγχάνει και βαφτισιμιά του Νίκου Καζαντζάκη.

ΤΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΕΙΑ έχουν καταξιωθεί πλέον ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς και μάλιστα με πανελλήνια απήχηση.

***

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ύστερα από καιρό είδαμε κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καλαμάτας και αναθάρρησε το βλέμμα μας καθώς ζωντάνεψε για λίγο η περιοχή από την παρουσία των πλοίων και των ανθρώπων που εξήλθαν απ’ αυτά.

***

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον το συνέδριο με θέμα: «Η φιλία στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία και απρόσληψη», που σήμερα πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ενώ θα ακολουθήσει και η τελετή αναγόρευσης των Christopher Carey και Michael Edwards ως επιτίμων καθηγητών.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ σημαντική δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που πλέον έχει καταξιωθεί ο καθοριστικός του ρόλος στην πνευματική ζωή της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.

***

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ σήμερα λοιπόν και από σήμερα όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τέλη Απριλίου, αρχίζει επίσημα η θερινή σεζόν «στο κύμα», το οποίο και μένει ανοιχτό ως αργά το βράδυ καθημερινά.

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» και πάλι φέτος το καλοκαίρι ξεκινάνε εντυπωσιακά τα γνωστά πλέον σε αμέτρητους φίλους ρεσιτάλ με μπύρες «κρούσταλο» και παγωτά «γκαομάτο».

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» και φέτος την καλοκαιρινή σεζόν γνωστοί και άγνωστοι θα δίνουν τα ραντεβού τους και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

152 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply