ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με το έργο «Lebensraum» ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ “Θεατρική Ανοιξη”

0

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ σήμερα με το έργο «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη, το Φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη» στην Καλαμάτα, που τελείται για 2η χρονιά υπό την αιγίδα της ΦΑΡΙΣ, και θα παρουσιαστεί στις 9 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Μετά την πολυσυζητημένη «Ισορροπία του Nash», η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση. Από τις 13 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή του Faust το «Lebensraum» (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη, που ήδη αποτελεί έναν ασυνήθιστο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας καθώς ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά – σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε.

Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του. Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση και να παραμείνουν “θεατές”;

«Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η Πηγή Δημητρακοπούλου θα έχει τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης, Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου, Σκηνικά: Κώστας Παππάς, Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα, Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης, Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός.

Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης.

 

  • Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
  • Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210-87902 και Βιβλιοπωλείο Όλα Χαρτί, τηλ. 27210-63690.

Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218.

 

 

 

Leave a Reply