ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς μέλλον και δουλειά οι ψηφιακά αναλφάβητοι νέοι υποστηρίζει ο Νίκας!

0

«ΑΥΤΟΣ που δε γνωρίζει τις νέες τεχνολογίες, ουσιαστικά θα είναι αγράμματος», επεσήμανε ο δήμαρχος Παν. Νίκας προς τους μαθητές που είχαν γεμίσει χθες το αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, για την έναρξη του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Ο Παν. Νίκας προέτρεψε τους μαθητές να μη μείνουν ψηφιακά αναλφάβητοι, επισημαίνοντας τα εξής: «Αυτή τη γλώσσα (σ.σ. των ψηφιακών εφαρμογών) να τη μάθετε οπωσδήποτε, θα σας τη ζητούν οπουδήποτε, όποια δουλειά και αν κάνετε. Να συνειδητοποιήσετε ότι, αν σε αυτόν τον τομέα δεν είστε άριστοι, δε θα βρείτε δουλειά πουθενά, ούτε στον αγροτικό τομέα».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου να εφοδιάσει τα σχολεία με όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές και επαίνεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για όσα έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει με τη βοήθεια των καθηγητών τους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ορισμένες εφαρμογές, που τα παιδιά, ακόμη και μαθητές Δημοτικού, έχουν αναπτύξει.
Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα εξακολουθήσει τις εργασίες του και αύριο, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας από ομάδες μαθητών σχολείων όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, καθώς και με εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές.
Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι Εορτές Μαθητικής Δημιουργίας 2017, με κεντρικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Μαΐου, στο Μουσικό Σχολείο.

111 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply