ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρίλερ με τις συντάξεις Μαΐου με πολλούς να πηγαίνουν ταμείο μετά την Πρωτομαγιά!

0

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι συνταξιούχοι, που ενώ περίμεναν με αγωνία να λάβουν τις συντάξεις τους τις τελευταίες μέρες του μήνα-όπως γίνεται πάντα-, βρέθηκαν προ εκπλήξεως και με… άδειες τσέπες! Λίγο η Πρωτομαγιά, λίγο οι λάθος χειρισμοί του Υπουργείου Εργασίας στερούν από την τρίτη ηλικία το… χαρτζιλίκι της.
Περιμένουν πώς και πώς να πληρωθούν τις συντάξεις τους για να μπορέσουν να ζήσουν. Μετρούν αντίστροφα τις μέρες γιατί τα ψυγεία τους είναι άδεια και οι λογαριασμοί τους απλήρωτοι. Τα «ψίχουλα» που τούς άφησαν για συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Και αφού φρόντισαν να τούς τις «ψαλιδίσουν» μέχρι εκεί που δεν πάει, τώρα παρατείνουν τις ημέρες της πληρωμής τους. Κάθε μήνα «μετατίθεται» και δυο – τρεις μέρες αργότερα!
Έτσι λοιπόν η καταβολή των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από σήμερα, αλλά μόνο για… λίγους! Πληρώθηκαν οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πληρώσουν στις 2 Μαΐου, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου.

Leave a Reply