ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καληνύχτα Μαργαρίτα» στη Φιλαρμονική από σήμερα μέχρι την Τρίτη

0

ΠΡΕΜΙΕΡΑ του έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΕΘΟΣ» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 2 Μαΐου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Καλαμάτας συγκεντρώθηκε ένα σύνολο φοιτητών από τα τμήματα «Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών» και «Φιλολογίας» δημιουργώντας την ομάδα με σκοπό την ανάδειξη της θεατρικής τέχνης εντός και εκτός των ορίων της σχολής τους.Το έργο που επέλεξαν για την πρώτη τους παράσταση ονομάζεται «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου και πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διηγήματος «Μαργαρίτα Περδικάρη» του Δημητρίου Χατζή.

Τι συμβαίνει όταν νέοι με διαφορετικές προσωπικότητες ο καθένας, όνειρα και στόχους μέσα σε ένα χρόνο σμίγουν σε μία πανεπιστημιακή αίθουσα; Η απάντηση είναι, μία οικογένεια που πέρασε από σαράντα κύματα και όμως συνεχίζει να επιβιώνει. Δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι να διαδώσουν το πάθος τους για το θέατρο στην πόλη.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Η σεμνοτυφία, το κέρδος, η απάτη, η «ευσέβεια», η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό» τη χαρακτηρίζουν. Έχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, από την απληστία της, την αυτοϋπονόμευσή της… Αυτό το σπίτι – θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Αυτό το παιδί, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά… Όταν η Μαργαρίτα μυείται, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μαργαρίτα: Νίκη Μιχαλίτση, Ορέστης: Δημήτρης Καρακούσης, Περικλής: Νίκος Τσατσούλης, Κατερίνα: Χριστίνα Φλωράκη, Αντιγόνη: Γιώτα Βασιλειάδη, Βασίλης: Νίκος Μελιτσιώτης, Στέφανος: Κώστας Μανδέλλος, Φωτεινή: ΚέλλυΒραχά, Αγγελική: Κωνσταντίνα Καλογερίδη, Σταθμάρχης: Δημήτρης Βάσσης, Δέρβης: Ηλίας Ζαχαρόπουλος, Μπάρμπα Θωμάς: Κώστας Μανδέλλος, Δήμητρα: Γωγώ Δημητρακάκου ,Γερμανός: Άγγελος Λίβερης.

Σκηνοθεσία και υπεύθυνη οργάνωσης: Κέλλυ Βραχά, βοηθοί σκηνοθεσίας και οργάνωσης: Γιώτα Βασιλειάδη και Χριστίνα Φλωράκη.

Leave a Reply