ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΓΑΠ, το Καστελόριζο, ο Μάιος και εκδηλώσεις

0

ΤΟ ΦΥΣΑΝΕ και δεν κρυώνει στο Καστελόριζο, που διάλεξε το νησί τους ο ΓΑΠ για να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ στις 23 Απριλίου 2010.

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ πέρασαν από τότε και ακόμα να το χωνέψουν και όχι μόνο οι Καστελοριζιώτες βέβαια, αλλά και όλοι οι λοιποί που υφιστάμεθα προ πολλού τις συνέπειες εκείνου του Μνημονίου και όσων ακολούθησαν βεβαίως.

ΕΤΣΙ λοιπόν επτά χρόνια από εκείνο τον Απρίλιο του 2010 στον Απρίλιο του 2017 με τρία μνημόνια στις πλάτες μας ο  Θεός ξέρει πόσα ακόμα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ο ΓΑΠ πάντως δικαιώθηκε χάνοντας τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αλλά παραμένοντας στο προσκήνιο ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο μιλώντας για «φύκια και μεταξωτές κορδέλες και αφήνοντας την κριτική γι’ αυτόν στη διακριτική ευχέρεια της ιστορίας, αν και όταν αυτή το αποφασίσει να τον κρίνει κάτι που αναπόφευκτα βέβαια κάποια στιγμή θα γίνει.

ΟΣΟ για το Καστελόριζο υπήρχε πριν το ΓΑΠ και θα υπάρχει και μετά απ’ αυτόν, πάντα ακριτικό και δια παντός πανέμορφο και αντάξιο όσων το επισκέπτονται.

ΕΚΠΝΕΟΝΤΟΣ Απριλίου και εν όψει Πρωτομαγιάς που φέτος είναι Δευτέρα και έπεται ενός Σαββατοκύριακου, η στήλη εύχεται να περάσετε όσο καλύτερα μπορεί και όπου εσείς επιθυμείτε.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την κλασική πλέον φωτογραφία που σήμερα κοσμεί τη στήλη, ομολογώ ότι δεν γνωρίζω το όνομα του φωτογράφου.

ΟΠΩΣ επίσης δεν γνωρίζω ποιός είναι ο ψαράς στη βάρκα που δίπλα στο ΓΑΠ φαίνεται.

***

ΣΑΒΒΑΤΟ σήμερα και Παγκόσμια Ημέρα Χορού με εκδήλωση αφιερωμένη στη Ζουζού Νικολούδη που θα γίνει στις 8 μ.μ. στη Μπουκαδούρα ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιούνται τα Πολυδούρεια στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ δική σας όποια κι αν ειναι.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ένα γεμάτο θετικές εντυπώσεις τριήμερο και καλά να είμαστε αφήνοντας τον Απρίλιο και μπαίνοντας στο Μάιο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκυριακοδεύτερο σε όλους μας!

Θανάσης Παντές

Leave a Reply