ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Παναγή Κουμάντου «Οι Δήμαρχοι της Καλαμάτας»

0

Παρουσία πολλών Καλαματιανών, παρουσιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το βιβλίο του πρώην Δημάρχου Παναγή Κουμάντου «Οι Δήμαρχοι της Καλαμάτας (1834 – 1978)».

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε χαιρετισμό του, ανέφερε πως πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο ασφαλώς θα μπορεί να προσφέρει γνώση σε όσους θέλουν να μάθουν την τοπική ιστορία, επισημαίνοντας ότι αυτή πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.
Ανέφερε, ακόμη, ότι αναδεικνύεται από τις σελίδες του βιβλίου η τραγική κατάσταση πολλών παλαιών δημάρχων, καθώς πάντοτε τα οικονομικά ζητήματα ήσαν δύσκολα, ιδιαίτερα σε εποχές πτωχεύσεων.
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε στον Π. Κουμάντο να συνεχίσει τη συγγραφική του προσπάθεια, η οποία είναι χρησιμότατη για την πόλη και όλους τους ανθρώπους που προβληματίζονται, καθώς και να είναι καλοτάξιδο το συγκεκριμένο βιβλίο.
Για το βιβλίο μίλησαν οι:
• Χρίστος Μαλαπάνης, πρώην δήμαρχος Καλαμάτας
• Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
• Αθανάσιος Χρήστου, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στο τέλος, μίλησε ο συγγραφέας, ο οποίος – μεταξύ άλλων – ευχαρίστησε τον Παν. Νίκα διότι με δική του πρωτοβουλία παρουσιάστηκε το βιβλίο, καθώς και για το θερμό χαιρετισμό του.

Leave a Reply