ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σήμερα όλοι τρέχουμε και βαδίζουμε στον αγώνα της πόλης με σύνθημα «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν»

0

ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 17ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 km ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 10 ΧΛΜ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 6:35 ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 KM
ΣΕ λίγες ώρες θα ζήσουμε για 17η συνεχή χρονιά μαγικές στιγμές καθώς μια ολόκληρη πόλη αναμένεται να ξεχυθεί στους δρόμους να τρέξει, να βαδίσει, να χειροκροτήσει και να προσφέρει εθελοντικά πραγματική βοήθεια!
Η εκκίνηση του 17ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ. και του Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ. θα δοθεί στις 6 και στις 6:356 του Παιδικού Αγώνα 2 χιλιομέτρων.
Σήμερα μικροί και μεγάλοι τρέχουμε και βαδίζουμε στην πιο γρήγορη διαδρομή της πόλης με σύνθημα «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν» υποστηρίζοντας το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος και το σημαντικό φιλάλληλο έργο τον Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας καθώς ο 17ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας, συνεχίζοντας έτσι για 6η χρονιά την πρωτοβουλία του ΣΔΥ Μεσσηνίας να αφιερώνει τον Αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (2012 Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, 2013 Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, 2014 ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, 2015 Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», 2016 Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ»).
Τον αγώνα συνδιοργανώνει ο ΣΔΥ Μεσσηνίας με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και έχει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Φέτος, ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής αποτελεί ρεκόρ για τον αγώνα δρόμου των 10 χλμ., ενώ ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν και η έκπληξη της μεγάλης συμμετοχής στο δυναμικό βάδισμα 10 χλμ. όπως βεβαίως και των παιδιών και γονιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως «Ο Αγώνας της Πόλης μας».
Θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής των συμμετεχόντων. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο Ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης. Παράλληλα θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στα 5 και στα 7,5 χλμ..
Ιδιαίτερα καλαίσθητα τα μετάλλια του 17ου Γύρου Καλαμάτας τα οποία επιμελήθηκε η Olympus Athlitika Epathla.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα 11:00 – 18:00: Παραλαβή αριθμού συμμετοχής και τεχνικού t-shirt
Ώρα 17:00 – 18:20: Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*
Ώρα 18:00 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ.
Ώρα 18:30 Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ. **
Ώρα 18:35 Εκκίνηση Αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
Ώρα 18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά **
Ώρα 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
Ώρα 19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα.
Ώρα 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.
* Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.
** Πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά.

1,222 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply