ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην κεντρική πλατεία το ΠΑΜΕ και σωματεία, με το ΚΚΕ να τιμά τους εκτελεσθέντες του 1944

0

ΟΠΩΣ κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά θα είναι δύο και στην Καλαμάτα, με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της πόλης της Δευτέρα στις 10 το πρωί, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην αντεργατικής επίθεσης, για την οποία κάνουν λόγο. «Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με τη νέα κορύφωση της αντεργατικής επίθεσης, η οποία έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος επεσήμανε πως η επίθεση αυτή, στοχεύει σε περαιτέρω φορολόγηση των εργαζομένων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς όσον αφορά στις συντάξεις και άλλα μέτρα, ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία παγιώνουν και όλα όσα έχουν ήδη αποφασιστεί. «Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει και η άλλη όψη, αυτή της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής δράσης και των άδικων πολέμων από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Κουφαλάκος, που κάλεσε τους εργαζομένους της Ελλάδας, της Τουρκίας και όλων των χωρών που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους να επαγρυπνούν και να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε πολεμικές συρράξεις.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση, απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γιάννης Κατσιμπούρης. Ο κ. Κατσιμπούρης, απευθύνθηκε κυρίως στους νέους, ζητώντας τους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ανέχεια και ζήτησε από τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να αντιδράσουν στη μισή ζωή και μισή δουλειά που επιβάλλει ο καπιταλισμός, καθώς επίσης, «να μην επιτρέψουν να οδηγηθούν σε πολεμικά πεδία για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των λεφτάδων, του κεφαλαίου».

ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ  1ης ΜΑΗ 1944 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πέραν της εκδήλωσης που διοργανώνουν οι δυνάμεις που πρόσκεινται το ΚΚΕ το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της πόλης, μια ώρα νωρίτερα, στις 9 και πριν συγκεντρωθούν στο μνημείο οι υπόλοιποι φορείς, διοργανώνεται εκδήλωση τιμής στους 40 εκτελεσμένους της 1ης Μάη 1944  στην Καλαμάτα, από την Τομεακή επιτροπή του κόμματος στο νομό. «Η Πρωτομαγιά του 1944 έμελλε να είναι η πιο αιματοβαμμένη της ελληνικής ιστορίας. Συνολικά ο αριθμός των εκτελεσμένων φτάνει τους 325, ως αντίποινα των Ναζί για την δολοφονία του Γερμανού στρατηγού από τον ΕΛΑΣ, στις 27 Απριλίου 1944 στους Μολάους. Στη Καισαριανή εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές. Επίσης σε όλη την Πελοπόννησο έγιναν εκτελέσεις. Στην Καλαμάτα το πρωί της 1ης Μαΐου 1944 στις όχθες του ποταμού Νέδοντα εκτελούνται 40 μέλη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ανάμεσα τους και 3 γυναίκες.  Στην εκτέλεση σύμφωνα με τη διαταγή του Γερμανικού στρατού πήρε μέρος το Τάγμα Ασφαλείας Καλαμάτας», δηλώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ που καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Μεσσηνίας να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΥΠΑΛΛΗΛΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Πέρα από τις διπλές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα, εκδήλωση με θέμα «Εργατική Πρωτομαγιά 2017 – Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευσης, πολέμους, προσφυγιά!», διοργανώνει αύριο στα γραφεία τους το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Μεσσηνίας. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν στο www.idiotikoi-messinias.gr  ή στο τηλέφωνο 6988926099.

170 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply