ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περπατώντας στο φημισμένο μονοπάτι ”Menalon Trail”…

0

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ
ΣΤΗΝ Αρκαδία εξόρμησαν οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής και περπάτησαν μέρος του φημισμένου μονοπατιού ”Menalon Trail” την Κυριακή 23 Απριλίου.
Εκεί πεζοπόρησαν, από κοινού μαζί με την Αθηναϊκή ομάδα ”Φύση και Περιπέτεια”, στο δασικό μονοπάτι 8.30 χλμ. από την Ιερά Μονή Κερνίτσας (840μ. υψόμετρο) έως τα ορεινά Μαγούλιανα (1360μ. υψόμετρο).
Πρώτα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κερνίτσας και κατόπιν διάβηκαν το φημισμένο μονοπάτι ”Menalon Trail”, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους από χωριό σε χωριό, καθώς επίσης και για την μεταφορά των προϊόντων τους.
Η πεζοπορία τους ήταν μέσα σε βοσκοτόπια, σε πυκνό ελατοδάσος, όπου συνάντησαν στα μέσα της διαδρομής το ”Ασκηταριό της Σφυρίδας”.
Έχει γίνει σημαντική δουλειά στην σηματοδότηση στο μονοπάτι ”Menalon Trail” από τους ντόπιους, οι οποίοι είναι αρκετά φιλόξενοι.
Το συγκεκριμένο μονοπάτι αποτελεί πηγή ζωής και τουρισμού για την τοπική κοινωνία των ορεινών χωριών του Μαινάλου.

Επόμενη πεζοπορία στο
Φράγκικο Κάστρο Μίλα

Επόμενη πεζοπορική εξόρμηση των περιηγητών του ”Ευκλή” στις 7 Μαΐου είναι η επίσκεψη στη Βραχοπαναγίτσα και πεζοπορία έως το Φράγκικο Κάστρο Μίλα.
Με την επιστροφή στο εκκλησάκι της Βραχοπαναγίτσας, θα κάνουν πικ-νικ δίπλα από τον ποταμό Ξάστερο.όπως όλα τα μέλη του πεζοπορικού λένε : ”Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη οικογένεια”.
Πληροφορίες στο προφίλ του συλλόγου στο facebook «Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής».

Leave a Reply