ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με μηνύματα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ ο διπλός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Καλαμάτα

0

Το μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών στην παραλία της Καλαμάτας, ήταν φέτος το επίκεντρο του εορτασμού στης Εργατικής Πρωτομαγιάς, με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων να διαδηλώνουν ενάντια στα συνεχόμενα μέτρα και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Όπως τονίστηκε στις ομιλίες η μέρα αυτή βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας, σε θέση μάχης και για την προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν συρρικνωθεί. Επίσης, σημειώθηκε το επίκαιρο της Πρωτομαγιάς, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι «με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα» που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση. «Μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών».
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς ανέφερε ότι «με αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο για αυτό πρέπει να τα διεκδικούμε συνεχώς με ξεκίνημα τη σημερινή ημέρα».
Και φέτος ο εορτασμός και στη Μεσσηνία ήταν διπλός, με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ να διαδηλώνουν στην κεντρική πλατεία, αφού νωρίτερα κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των λιμενεργατών!

Leave a Reply