ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διπλό φέτος το βραβείο Πολυδούρη – Iσχυρός πολιτιστικός θεσμός της Καλαμάτας

0

«Ο ΔΗΜΟΣ Καλαμάτας θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το βραβείο Πολυδούρη για την ποίηση και το βραβείο Φωτέα για το δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού, αυτές τις δύο πνευματικές δράσεις που απηχούν τον αγώνα των δημιουργών για το λόγο και την ανάδειξη και προαγωγή της ελληνικής γλώσσας», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου παρευρέθη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της πόλης, για την στο πλαίσιο τελετής για την επίδοση του βραβείου ποίησης «Μαρία Πολυδούρη», με το οποίο τιμάται η μνήμη της Καλαματιανής ποιήτριας.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Γιώργο Τσαγκάρη, που καθιέρωσε αυτό το βραβείο ποίησης στο σύντομο διάστημα που έζησε στην Καλαμάτα. Το φετινό βραβείο, ήταν το ένατο και απενεμήθη από κοινού στη Χριστίνα Γεωργιάδου, για τη συλλογή ποιημάτων «Σπορά» και το Φαίδωνα Μουδόπουλο – Αθανασίου, για την ποιητική συλλογή «Ιστορίες Κρίσης (και άλλων παραγόντων)», οι οποίοι μοιράσθηκαν και έπαθλο 2.000 ευρώ. Η Χριστίνα Γεωργιάδου ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε και διάβασε δύο ποιήματά της. Ο Φαίδων Μουδόπουλος – Αθανασίου εκπροσωπήθηκε από την εξαδέλφη του Κατερίνα Μπάμπαλη, λόγω απουσίας του στη Γερμανία για μεταπτυχιακές σπουδές. Η κα Μπάμπαλη διάβασε μήνυμα του βραβευθέντος και δύο ποιήματά του. Την εκδήλωση, κάλυψε μουσικά το σχήμα «Ήχος του Νότου».
Το δεύτερο μέρος της, ήταν αφιερωμένο στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Για την ποιήτρια μίλησε η δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά, ενώ ποιήματά της διάβασε η Μαρία Τσαγκαράκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Leave a Reply