ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγώνες κατάβασης ποδηλασίας στις 6-7 Μαΐου στη Κυπαρίσσια!

0

ΙΔΕΑ ΝΤΟΠΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΣΤΙΣ 6-7 Μαΐου παίρνει σάρκα και οστά η ιδέα που εμπνεύστηκε ο επιχειρηματίας Αντώνης Τζαναβάρης – όπως και το διήμερο ιστορικών αυτοκινήτων- για ένα αγώνα κατάβασης ποδηλασίας με πολλούς αθλητές. Ο κ. Τζαναβάρης στον οποίο χρωστά πολλά η περιοχή, μάλιστα, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώ έχει συμμετοχές στο Rally Acropolis.
Σύσκεψη με συλλόγους έγινε ήδη για τον αγώνα «Kyparissia Urban Downhill Race» που προκηρύσσει ο Δήμος Τριφυλίας με την υποστήριξη του «Natura Club Hotel & Spa». Να σημειωθεί ότι σχεδιαστής-κατασκευαστής της διαδρομής είναι ο Πανελλήνιος πρωταθλητής κατάβασης Δάνης Καραμιχαηλίδης ενώ ο δημιουργός της διαδρομής είναι και ο Λάμπρος Φακιόλας που είχαν επισκεφθεί για πρώτη φορά την περιοχή μας.
Η διαδρομή κατάβασης του αγώνα έχει μήκους περίπου 1.400 μέτρα και υψομετρικής διαφοράς 165 μέτρα , η οποία ξεκινάει πλησίον της δεξαμενής ύδρευσης της Κυπαρισσίας και καταλήγει στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Η διαδρομή είναι μέσης τεχνικής δυσκολίας, με ξύλινες και κατασκευές, σκάλες και παραδοσιακά καλντερίμια και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης Downhill με ελάχιστη προτεινόμενη διαδρομή αναρτήσεων 150 χιλιοστά μπρος-πίσω. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της και θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα, τα επικίνδυνα και τα περίεργα σημεία της. Μάλιστα ενδέχεται να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής. Στα πολύ επικίνδυνα σημεία της θα υπάρχουν τοποθετημένα προστατευτικά στρώματα και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές και ομάδες διάσωσης.

Γ.ΜΠ.

Leave a Reply