ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθώωση για Νικολάκου, στα… μαλακά ο Τατούλης με απόφαση του Εφετείου

0

ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ αθώωση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου και τη μείωση της ποινής του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, χορηγώντας του δύο ελαφρυντικά και μη αποστερώντας τα πολιτικά δικαιώματα αποφάσισε χθες το πρωί το Τριμελές Εφετείο της Καλαμάτας, αναφορικά με την υπόθεση των καταχωρήσεων στην εφημερίδα «Ελευθερία».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Τατούλης θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Ανδρέας Βαγγόπουλος και Θανάσης Καβουρίνος, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως κάθε απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή, η συγκεκριμένη όμως, είναι νομικά διάτρητη!

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία και μια σημαντική προσπάθεια που έγινε από όλους τους συναδέλφους της υπεράσπισης, είμαστε εν μέρει  ικανοποιημένοι από τη δικαστική απόφαση», δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωσή της ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα της έκπτωσης εκ του αξιώματος, το οποίο πλέον δεν υφίστατια! «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι απόλυτα σεβαστές, όμως είμαστε ικανοποιημένοι όσον αφορά στην αθώωση της κας Νικολάκου και είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς μετά από μια τέτοια ταλαιπωρία την οποία έχει υποστεί και η ίδια, κυρίως ηθική, μέσα από μια μακρά διαδικασία, η οποία της κόστισε πάρα πολύ, θεωρούμε πως έλαμψε η αλήθεια! Όσον αφορά στον περιφερειάρχη, επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι απόλυτα σεβαστές, ωστόσο, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μείωση της ποινής, έστω και αν χορηγήθηκαν δύο ελαφρυντικά τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια αυτή η παρεπόμενη ποινή της αποστερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων, η οποία δημιούργησε τόσα πολλά ζητήματα μετά την πρωτόδικη απόφαση και αναπαρήχθη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως μια δυνατότητα να εκπέσει του αξιώματός του, ο κ. Τατούλης. Ένα πολύ σημαντικό… κομμάτι για την υπεράσπιση λοιπόν, πλέον δεν υφίσταται και να σας αναφέρω κατηγορηματικά, ότι μετά τη χορήγηση των δύο ελαφρυντικών και τη μείωση αυτής της ποινής, η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων που ενδιέφερε τόσο πολύ δεν υφίσταται, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα όσον αφορά στο αξίωμα του περιφερειάρχη και το δηλώνω σε όλους τους τόνους», δήλωσε ο κ. Βαγγόπουλος που προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, έκανε λόγο για μια απόφαση νομικά διάτρητη.

ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

«Όσον αφορά στο υπόλοιπο νομικό σκέλος, οι αποφάσεις των δικαστηρίων όπως προείπα, είναι σεβαστές, ωστόσο, θεωρούμε ότι η απόφαση νομικά, είναι διάτρητη και γι’ αυτόν το λόγο ο αγώνας ο δικός μας, θα συνεχιστεί στον Άρειο Πάγο, όσον αφορά μόνο στον κ. Τατούλη», εξήγησε ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, με το συνάδελφό του Θανάση Καβουρίνο, να στέκεται στην ομόφωνη αθώωση της Ντ. Νικολάκου και να τονίζει επίσης από την πλευρά του, την άμεση προσφυγή του Πέτρου Τατούλη στον Άρειο Πάγο. «Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του Εφετείου της Καλαμάτας, αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι’ αυτόν τον αγώνα που κάναμε σχετικά με την αθώωση της κας Νικολάκου, διότι ομοφώνως το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν προέκυπτε ούτε συναυτουργία, ούτε συνεκτέλεση του υποτιθέμενου αδικήματος της παραβάσεως καθήκοντος. Σχετικά με τη μειωμένη ποινή που επεβλήθη στον περιφερειάρχη, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή πάσχει νομικά, υπάρχουν νομικές πλημμέλειες τις οποίες εκτιμώ ότι θα καταδείξουμε στον Άρειο Πάγο, με την καθαρογραφή της αποφάσεως», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Καβουρίνος, με τη… σκυτάλη να παίρνουν η Ντίνα Νικολάκου και ο Πέτρος Τατούλης που προέβησαν επίσης σε δηλώσεις. Ο περιφερειάρχης σε ανακοίνωσή του, έδωσε ειδικό βάρος στην πολιτική διάσταση του θέματος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εκβιάζεται από κανέναν!

ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΠΑΡΩΝ»

«Σε όλους αυτούς που πίστευαν στην καταδίκη μου και προεξοφλούσαν την απομάκρυνση μου από την περιφέρεια Πελοποννήσου, θέλω να δηλώσω ότι δεν εκβιάζομαι. Όσο είμαι περιφερειάρχης δεν πρόκειται να πληρώσω το λογαριασμό κανενός. Χρεοκοπημένοι και νεκροί, πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά δεν πρόκειται να βρουν σωσίβιο όσες πιέσεις και αν ασκήσουν. Σέβομαι τον θεσμό της Δικαιοσύνης, όμως δεν αποδέχομαι καμιά μομφή, καμιά ποινή όσο μικρή και αν είναι. Θα ασκήσω αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και είμαι βέβαιος ότι όπως κατέπεσε η απόφαση του Πρωτοδικείου έτσι θα καταπέσει και η απόφαση του Εφετείου.

Αντλούμε την δύναμη μας από τους πολίτες και σε αυτούς απευθυνόμαστε, μετά την κατάρρευση μιας ακόμη σκευωρίας. Είμαι εδώ πιο δυνατός για να προστατεύσω το Δημόσιο συμφέρον και τον Πολιτικό Πολιτισμό που αποτελεί την μεγάλη μας παρακαταθήκη για την Πελοπόννησο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Πέτρος Τατούλης, με τη Ντίνα Νικολάκου να μιλά για όλους και για όλα, δηλώνοντας ικανοποιημένη από την απόφαση σε ό,τι την αφορά και σίγουρη για την απόφαση του Αρείου Πάγου, στον οποίο θα προσφύγει ο περιφερειάρχης.

ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ

«Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπό μου, θεωρώ ότι η ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για την αθώωσή μου, είναι για μένα η απόλυτη δικαίωση, σε μια υπόθεση, που όπως αποδείχθηκε και κατά την ακροαματική διαδικασία και όπως το έλεγα από την πρώτη στιγμή, δεν είχα απολύτως καμία σχέση! Το γιατί είχα επιλεγεί από τους κυρίους κατηγόρους, να είμαι κατηγορούμενη, θεωρώ ότι αποδείχτηκε στο δικαστήριο. Θέλω να πω, πως τελείωσε μια περιπέτεια σε ό,τι με αφορά, η οποία μου έχει αφήσει πάρα πολλές εμπειρίες, αλλά ακόμη, δεν τελείωσε τίποτε, ίσα – ίσα, μπορώ να σας πω πως σε ό,τι με αφορά, τώρα αρχίζουν όλα!», δήλωσε με νόημα η κα Νικολάκου, η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, όπως αποδείχθηκε και από την απόφαση του δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για… μένος!

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: ΜΕΝΟΣ, ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΚΑΙ

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

«Η ακροαματική διαδικασία έτσι όπως εξελίχθηκε, απέδειξε ότι έφτασε στο ακροατήριο ένα ζήτημα για μένα, ως αντιπεριφερειάρχη, χωρίς να έχω καμία σχέση με το θέμα των καταχωρήσεων και ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, που το εμπνεύστηκαν οι κύριοι συνήγοροι. Έχει περάσει περίπου ενάμισι χρόνος, όπου σχεδόν καθημερινά, η εφημερίδα «Ελευθερία» με διάφορα πρωτοσέλιδά της, «Στο σκαμνί η Νικολάκου», «Στο εδώλιο η Νικολάκου», «Παράβαση καθήκοντος η Νικολάκου» και με όλους τους τρόπους, προσπαθούσε να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Είμαι ικανοποιημένη γιατί είχα και έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά παρόλα αυτά είναι ένα ζήτημα το οποίο και ως πολιτικό πρόσωπο και ως αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ως ένα άτομο που ασχολείται τόσα χρόνια με τα κοινά, έχει μέσα μου δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις, όπου πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσω να τις ξεπεράσω», δήλωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και συνέχισε. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως λειτουργούν κάποιοι, πως σκέφτονται και πως μπορεί να πιστεύει κάποιος, ο οποίος είναι εκδότης μιας εφημερίδας, ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και να λέει ό,τι αυτός νομίζει, χωρίς να έχει από πουθενά, καμία επίπτωση. Θα συνεχίσω, ώστε να ξεκαθαρίσω, επιτέλους, αυτό το… κυνηγητό που ζω εδώ και τόσα χρόνια από τον κύριο και την κυρία Πλεμμένου, αυτήν την απίστευτη μανία που έχουν εναντίον μου και τη βγάζουν μέσα από την εφημερίδα τους. Να λήξει αυτή η ιστορία και να δούμε τελικά, τι είναι αυτό που τους έχει οδηγήσει σε όλη αυτήν την καταδίωξη, τη συκοφαντία και τη μανία εναντίον μου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΠΕΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας! Είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι πιστεύει μια εφημερίδα πως είναι η μοναδική που ασκεί κριτική! Πέραν του ότι αυτό δημιουργεί συνθήκες απίστευτου κομπασμού, θεωρώ ότι απαξιώνει και όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης και μια και βρισκόμαστε στη Μεσσηνία και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, οι πολίτες ξέρουν! Είναι η «Ελευθερία» η μοναδική εφημερίδα που ασκεί κριτική στην εξουσία; Αυτό θέλησαν να πουν μέσα στο δικαστήριο και αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πως τολμούν να πιστεύουν, ότι όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης… «εξαγοράζονται»! Γιατί αυτό είπαν, ότι δήθεν επειδή έπαιρναν τα άλλα Μέσα τις ανακοινώσεις αυτές, δεν έκαναν κριτική. Κοιτάξτε, δε θέλω να κρίνω τι είπαν, ούτε ο κύριος, ούτε η κυρία Πλεμμένου, τους άκουσε το δικαστήριο, τους ακούσατε εσείς και θεωρώ ότι υπάρχει πλέον, μια διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Απέναντί μου δεν είχα έναν πολίτη, μια εταιρεία, ένα φυσικό πρόσωπο. Απέναντί μας είχαμε την τέταρτη εξουσία, η οποία πίστεψε ότι θα μπορέσει να πετύχει το στόχο της, ο οποίος ήταν συγκεκριμένος, να υπάρξει μια ποινή, η οποία θα οδηγούσε σε έκπτωση από το αξίωμά μας. Δεν το κατάφεραν και σε ό,τι με αφορά, πραγματικά νιώθω πολύ δικαιωμένη, σε ό,τι αφορά στην ποινή του κ. Τατούλη, πιστεύω πως στον Άρειο Πάγο θα λάμψει η αλήθεια και για τον περιφερειάρχη», επεσήμανε η κα Νικολάκου, η οποία προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, έδωσε παραδείγματα την πραγματική όπως είπε αιτία αυτής της αγωγής, που για την ίδια, δεν ήταν η πρώτη από την εφημερίδα.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ «ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ» ΚΑΙ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


«Δεν είναι δυνατόν σήμερα, να απασχολείται η κοινωνία, σε μια εποχή μάλιστα, που ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα,  με το αν θα εκπέσει του αξιώματός του ένας περιφερειάρχης ή μια αντιπεριφερειάρχης, επειδή μια εφημερίδα δεν πήρε δύο ή τρεις χιλιάδες ευρώ και όπως είδατε, δεν μας είπαν κάτι γι’ αυτό ο κύριος και κυρία Πλεμμένου. Το 2009 και το 2010, έπαιρναν οι ίδιοι δέκα και δεκατρείς χιλιάδες ευρώ και οι άλλες εφημερίδες, έπαιρναν τρία και τέσσερα. Εκεί, τι έχουν να πουν; Όμως, δε νομίζω ότι το θέμα ήταν το πόσα χρήματα πήραν! Αλλού ήταν το πρόβλημα! Ο περιφερειάρχης το είπε ρητά και κατηγορηματικά, η προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Περιφερειακή Αρχή, δεν πέτυχε και δε θα πετύχει ποτέ, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον, καθώς ο κ. Τατούλης, είναι μια πολιτική προσωπικότητα που δεν υπάρχει κανείς να μπορέσει να χειραγωγήσει. Λαμβάνει τα μηνύματα που στέλνουν μόνο οι πολίτες και  υλοποιεί το δικό του σχεδιασμό, χωρίς να χρειάζεται ούτε δεκανίκια, ούτε «πατερούληδες», το έχει πει σε όλους τους τόνους! Πιθανόν η εφημερίδα να θεώρησε ότι έπρεπε να παίξει αυτό το ρόλο! Σε ό,τι με αφορά, είναι δεύτερη φορά που χωρίς κανένα λόγο, ο κ. Πλεμμένος κρίνει ότι πρέπει να έρθω στο δικαστήριο. Την πρώτη φορά, με μια αγωγή που φυσικά την έχασε, μου ζητούσε κάποια χρήματα που ποτέ δεν του τα είχα εγώ παραγγείλει, δεν του τα χρωστούσα και τώρα με μια διαδικασία που θέλω να θυμίσω πως είναι σχεδόν δύο χρόνια, όπου προσπαθεί να με διαβάλει με όλους τους τρόπους. Ο περιφερειάρχης είπε , ότι το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο κ. Πλεμμένος ακόμη πριν αναλάβει, είναι να μην είμαι εγώ αντιπεριφερειάρχης! Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιο πρόβλημα έχει, αλλά εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό το πρόβλημα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη Δικαιοσύνη σε ό,τι με αφορά, είναι δικαίωση για μένα αυτό και ευχαριστώ και τους πολίτες της Μεσσηνίας που για πολλά χρόνια μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους, όπως ευχαριστώ και τον κ. Τατούλη που θεωρεί ότι είμαι άξια για αντιπεριφερειάρχης. Βήμα – βήμα θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε αυτό το κουβάρι. Το παράβαση καθήκοντος είναι βαρύγδουπο. Τόλμησαν να συγκρίνουν τον κ. Τατούλη, με τον κ. Μπέο, τον κ. Παπαγεωργόπουλο, με τον κ. Ψωμιάδη. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν μέσα στο δικαστήριο. Επειδή θεώρησαν ότι ο κ. Τατούλης αμέλησε να πάρουν δύο ή τρεις χιλιάδες ευρώ, πρέπει να τον συγκρίνουμε με περιπτώσεις άλλες, που αφορούν σε παράβαση καθήκοντος, στο ίδιο άρθρο του Νόμου, αλλά για τελείως άλλους λόγους;», διερωτήθηκε κλείνοντας η Ντίνα Νικολακου, αναλύοντας από  τη δική της οπτική για την ουσία της υπόθεσης.

Leave a Reply