ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα Λαφαζάνη – Πετράκου από τη Μεγαλόπολη να συμβάλλουν όλοι ώστε να μην… ξεπουληθεί η ΔΕΗ

0

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ συνέχισαν τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, η ΔΕΗ, τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.
Πρώτος σταθμός τους, τα ορυχεία, όπου ο μεσσήνιος Θανάσης Πετράκος μίλησε χθες στους εργαζομένους, ενώ παρόν ήταν και γραμματέας της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης με στελέχη του κόμματος. Όλοι μαζί, επισκέφθηκαν το δήμαρχο και τον κάλεσαν να συμβάλλει η Δημοτική Αρχή με όλες τις δυνάμεις στον αγώνα να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την 3η Λιγνιτική Μονάδα παραγωγής όπου συζήτησαν με τα στελέχη και τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζικά στο αποψινό μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία της περιοχής, ενώ επισκέφθηκαν και την 4η Μονάδα Λιγνιτικής παραγωγής όπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε στους εργαζόμενους και ανέπτυξε τις θέσεις της ΛΑ.Ε για μια δημόσια ΔΕΗ, σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα με εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ριζοσπαστικό πρόγραμμα. «Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ, αν υπάρξει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός. Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο διέλυσε τη ΔΕΗ μέσα απ’ τα περιβόητα ΝΟΜΕ όπου υποχρεούνται να πωλούν ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της και την εκχώρηση του 50% των πελατών της στους ιδιώτες ανταγωνιστές.
Τώρα με το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα και χωρίς εξουσιοδότηση, ξεπουλάει κυριολεκτικά τη ΔΕΗ αφού δεσμεύτηκε να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων μαζί με τα ορυχεία και επιπλέον το 17% των μετοχών του δημοσίου», επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε πως «μια δημόσια ΔΕΗ που έχει ανάγκη ο τόπος δεν συμβαδίζει με μνημονιακή πολιτική και την Ελλάδα στην ευρωζώνη».
Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πετράκος στάθηκε στα ψέματα όπως είπε που συνεχίζει να λέει στο λαό, ο Αλέξης Τσίπρας. «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν υποχρεώνει καμιά κυβέρνηση να πουλήσει το 40% της λιγνιτικής παραγωγής! Πρόκειται για μία παράνομη απαίτηση εκ μέρους της Κομισιόν», είπε καταλήγοντας.

Leave a Reply