ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκληρή κριτική για το Κάστρο, την πλατεία και τον χώρο του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία από Ζ. Κανελλόπουλο

0

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην Δημοτική αρχή Τριφυλίας, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας αρχικά έθεσε το θέμα του ιστορικού Κάστρου των Γιγάντων καθώς δεν προχώρησε τόσα χρόνια η αναστήλωση του. Πρόσθεσε ότι για 40 χρόνια δεν έγινε καμία επέμβαση σε σύγκριση με άλλες περιοχές του νομού, καθώς οι κυβερνήσεις πέρασαν αλλά οι αναστηλώσεις ποτέ δεν έγιναν! Ζήτησε εξάλλου την στήριξη της πρότασης για ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κυπαρισσίας που αποτελεί όνειδος για την περιοχή με κυριότερο το πρόβλημα την απουσία φωτισμού για πολλά χρόνια.

Παράλληλα έθιξε το θέμα της ανάπλασης της παιδικής χαράς και του χώρου στάθμευσης του ΟΣΕ που αποτελεί μια ντροπή για το κέντρο της πόλης, θέτοντας ζήτημα ασφαλείας και δημόσιας υγείας για τον τόπο, ενώ ζήτησε να γίνουν αναπλάσεις στο χώρο που βρίσκεται στη βιτρίνα της πόλης. Εξάλλου, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, μίλησε για το θέμα της νέας αγοράς του Κοπανακίου που ολοκληρώθηκε αλλά δεν παραδόθηκε για χρήση αποτελώντας έργο πνοής για την περιοχή με κόστος 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ζήτησε παρέμβαση για το δρόμο στην Νέδα για 1500 μέτρα, καθώς αποτελεί χώρο επισκεψιμότητας. Απόρησε μάλιστα γιατί την ώρα που τα οικονομικά του Δήμου βελτιώθηκαν, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, τελικά η δημοτική αρχή να μην κάνει καμία αγορά απορριμματοφόρου υποστηρίζοντας ότι η αγορά μεταχειρισμένων είναι σε υπέρογκες τιμές για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Ο κ. Κατσιβελας απάντησε ότι η μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας υπάρχει και θα παρουσιαστεί στο μέλλον χωρίς να το προσδιορίζει, ενώ για το έργο στην αγορά Κοπανακίου υποστήριξε ότι δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος. Τέλος δήλωσε ότι παλιά ο Δήμος Κυπαρισσίας άφησε να χαθεί η ευκαιρία για την ανάπλαση στο χώρο του ΟΣΕ στο κέντρο της πόλης που ποτέ δεν αξιοποίησε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

155 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply