ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραμπ και άλλες ιστορίες ως την Πρωτομαγιά

0

 

ΑΛΛΟ το τραμ και άλλο ο Τραμπ!! 

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ βλέποντας το τραμ να περνάει ενώ πίνει τον καφέ του σε παραλιακό στέκι της Αθήνας. 

ΚΙ ΕΝΩ βλέπει το τραμ να περνάει, σαν αστραπή στη σκέψη έρχεται ο Τραμπ και οι ανακατωσούρες που προκαλεί από την αρχή κιόλας της προεδρικής του θητείας. 

ΔΥΣΦΟΡΕΙ με τα όσα ακούει και διαβάζει για τα πεπραγμένα του ανοικονόμητου και εξωφρενικού νέου προέδρου των ΗΠΑ αλλά δεν είναι και το πρώτο μέλημά του βέβαια. 

ΠΡΟΕΧΕΙ το ένα τραμ που συναντάει το άλλο και τα δύο μαζί στέλνουν το βλέμμα του αντικριστά στην Αίγινα που βάθαινε καθαρά λόγω ξαστεριά στο βάθος του ορίζοντα. 

ΑΝΟΙΞΗ για τα καλά και το θαύμα της φύσης στα καλύτερά του κι αυτός που πίνει τον καφέ του στο παραλιακό στέκι της Αθήνας, στον Πράπα του Παλαιού Φαλήρου συγκεκριμένα,  νοερώς ταξιδεύει στις θάλασσες της απεραντοσύνης. 

ΕΤΣΙ ΔΙΩΧΝΕΙ μακριά κάθε αρνητική σκέψη και τη μέρα χαίρεται που έχει ξεκινήσει. 

***

ΚΙ ΕΝΩ ο Τραμπ τραμπαλίζεται ανερυθριάστως, ο φίλος του ο Πίτερ έστειλε ενθουσιώδες μήνυμα για χάρη του. 

ΟΥΤΕ λίγο, ούτε πολύ, διαμηνύει πως η πολιτική Τραμπ βρίσκει ήδη πρόσφορο έδαφος στο… Αμέρικα και έχει και τη συμπαράσταση του Ελληνοαμερικανικού λόμπι. 

ΚΑΤΙ τέτοια βλέπεις και ο Τζιμάουερ και παίρνει τα πάνω του και άντε να τον μαζέψεις μετά. 

***

ΜΠΟΡΕΙ ο Τζιμάουερ να είναι ασυμμάζευτος, αλλά και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος δεν πάει πίσω. Ιδίως τώρα που η άνοιξη μπαίνει στα πολύ μέσα της και η φύση στολίζεται στον πολύ έντονο ρομαντισμό της. 

ΓΝΩΣΤΟΣ άλλωστε για το ρομαντισμό του ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος, το χαίρεται δεόντως εκδράμωντας προς τη φύση. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, το γλέντι που πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορό του, ήταν και φέτος παροιμιώδες για τον ενθουσιασμό που τον διακατείχε, σκορπίζοντας κέφι και προσφέροντας άφθονα κεράσματα. 

ΕΥΓΕ, θερμά συγχαρητήρια και του χρόνου ευχήθηκαν και τόνισαν δεόντως όσοι παρευρέθησαν. 

***

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ήταν και πέρασε και οι εκδρομείς προς τις εξοχές πολλοι και ορεξάτοι. 

ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ του στο Πεταλίδι εξέδραμε ο Τζιμάουερ όπου φρεζάρισε το κτήμα του και πολύ το χάρηκε. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ είχε επιδοθεί με επιτυχία σε μακρόπνοους στοχασμούς, απ’ αυτούς που συνήθως κάνει και τους αφήνει μόνοι τους να ταξιδέψουν προς το άπειρο. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ήταν και πάει και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος με τον Πωλ Κέρμπουρι εξέδραμαν ως τον κάμπο της Αργολίδας για να πιάσουν Μάη και τελικά τον έπιασαν και γύρισαν πίσω με τις συμβίες τους τρισευτυχισμένοι. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ήταν και ο Γαμπρουλίνης έδωσε το πρώτο του θερινό ρεσιτάλ στο Da Luz κάνοντας αισθητή την παρουσία του στα πιπινάκια που τον καμάρωναν για την τσαχπινιά του. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ήταν και στη Μπουκαδούρα έσκασε μύτη και ο Γαμπρός στα μεγάλα του κέφια και παρήγγειλε πορτοκαλάδα για να τιμήσει τη μέρα με τον τρόπο του, ενώ πήγε και σεργιάνι ως το μνημείο των λιμενεργατών. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ήταν, αλλά πουθενά δεν φάνηκε ο γίγας Μπάμπαρος, μέγας πρωινός περιπατητής. 

ΑΝΤΙΘΕΤΑ φάνηκε κάνοντας αισθητή την γιγάντια παρουσία του ο γνωστός Τάκης ο γίγαντας, τρέχοντας στον αγώνα του Σαββάτου ενώ την ημέρα της Πρωτομαγιάς σουλατσάριζε «στο κύμα» ως φίρμα ανάμεσα σε άλλες φίρμες.

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» το καλοκαίρι άρχισε από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καταγράφοντας ήδη τα πρώτα εντυπωσιακά ρεκόρ και χωρίς ακόμα να έχει αρχίσει ο γράφων να «χτυπάει» μπύρες «κρούσταλο» και παγωτά «γκαομάτο». 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ήταν και πέρασε και το καλοκαίρι οσονούπω φτάνει ενώ ήδη χαιρόμαστε μια θεσπέσια άνοιξη. 

ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ φεύγει όπου να ’ναι για Αθήνα για να δει και άλλα τραμ για να περνούν. 

ΟΣΟ για τον ανεκδιήγητο Τραμπ, αυτός συνεχίζει την πολλαπλώς ανεκδιήγητη πορεία του. 

ΚΑΛΑ να είμαστε και τα καλύτερα θα έρθουν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

91 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply