ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντίδραση του εμπορικού κόσμου και των υπαλλήλων στο άνοιγμα 30 Κυριακές!

0

ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντίδραση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο, όπως συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου που θα υπογραφεί άμεσα, ετοιμάζουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Μεσσηνίας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Συγκεκριμένα, την Κυριακή στις 11 το πρωί, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το… αυτονόητο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα του νομού, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ… ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ

«Τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης έρχονται να ρίξουν αλάτι πάνω στις πληγές των προηγούμενων μέτρων. Η άγρια φοροληστεία αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας εξαϋλώνοντας το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, το νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και η προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, πρέπει να σημάνουν κλίμα αγωνιστικής απάντησης και διεκδικητικού απεργιακού αγώνα», δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος επεσήμαινε πως η ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, δεν είναι ανάπτυξη.

ΔΕ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρίζει όλη τη λάντζα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωρά την επίθεση ένα βήμα παραπέρα. Είναι η κυβέρνηση που ανήμερα των μεγάλων απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλον τον κόσμο, άνοιξε την πόρτα για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Η κυβέρνηση που αντί να την κατοχυρώσει νομοθετικά, την καταργεί, ανοίγοντας το δρόμο για δουλεία 7 ημέρες την εβδομάδα, υλοποιώντας και δικαιώνοντας τον διακαή πόθο δεκαετιών του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου», επεσήμανε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι πολιτικοί έχουν… υποταχθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα και θυμίζει… μεσαίωνα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

«Σήμερα στον κλάδο του εμπορίου κυριαρχούν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις με κάθε είδους ευελιξία, οι συμβάσεις μιας ημέρας και δοκιμαστικές περιόδους χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και super markets, τα κακοπληρωμένα μαύρα ωρομίσθια, τα άτακτα ωράρια εργασίας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις.
Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ.
Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο της γυναίκες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, που κάλεσε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να αντισταθούν .

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.

  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Leave a Reply