ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης του Απόλλωνα Καλαμάτας στο πλευρό του Κώστα Αρσενιάδη μαζί με τον Νίκο Μπουτσουρή στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής βόλεϊ ανδρών!

0

ΧΑΡΑ και τιμή για τη μεσσηνιακή πετοσφαίριση που για πρώτη φορά έχει «δικό» της άνθρωπο στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα!

Η χθεσινή παρουσίαση των νέων Ομοσπονδιακών τεχνικών Κώστα Αρσενιάδη (Εθνική Ανδρών), Γιώργου Ρούση (Εθνική Γυναικών) παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, είχε Μεσσηνιακό «άρωμα», όπως πρώτη είχε γράψει προ ημερών η «Φ», καθώς στο νέο τεχνικό επιτελείο βρίσκεται ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας Μπάμπης Μυτσκίδης, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Μπουτσουρή (Αργυρούπολη, Χανιά, ΑΕΚ) θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες (β΄ προπονητές) του Κώστα Αρσενιάδη στην Εθνική Ανδρών Βόλεϊ!

Μυτσκίδης: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή…

δύσκολα παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες»

Περιχαρής και συγκρατημένα αισιόδοξος στις πρώτες δηλώσεις του ως μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Ανδρών, ο Μπάμπης Μυτσκίδης μιλά σήμερα αποκλειστικά στη «Φ» τόσο για τη νέα εξέλιξη στην καριέρα του όσο και την εθνική μας υπόθεση, τον στόχο δηλαδή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ιδιαίτερη τιμή και σημαντική εξέλιξη για την προπονητική καριέρα του: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Είναι και μάθημα για μένα και μια σημαντική προσωπική διάκριση. Είναι μεγάλη χαρά καθώς δύσκολα παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες. Προπονητικά, να σε καλεί η χώρα σου, είναι άλλωστε ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί!» είπε και συνέχισε: «Οι κ. Αρσενιάδης και Μπουτσούρης είναι καταξιωμένοι προπονητές με σπουδαίο έργο με τους οποίους έχω την τιμή να συνεργαστώ ξανά και μπορώ να πω πως πρόκειται για ανθρώπους με όραμα που δουλεύουν μαζί, και μαζί πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά» δήλωσε στη «Φ» αμέσως μετά την εκδήλωση στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Η πορεία του Μπάμπη Μυτσκίδη είναι ιδιαίτερα αξιόλογη καθώς έχει συνεργαστεί με επιτυχή αποτελέσματα στο παρελθόν με αρκετές ομάδες της Α1 και Α2 όπως Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ΑΕΚ, Κηφισιά, Παγκράτι, Αργυρούπολη, Ακρίτα Καλαμάτας. Τελευταίος του κ. Μυτσκίδη σταθμός ο Απόλλωνας Καλαμάτας, τον οποίο ο καταξιωμένος προπονητής κατόρθωσε σε διάστημα μόλις 7 μηνών να «χτίσει και να δέσει» και με το «καλημέρα» να τον ανεβάσει στην Β΄ Εθνική κατηγορία από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ ασπαζόμενος με τους διοικούντες του ένα κοινό όνειρο! Το μεσσηνιακό βόλεϊ ψηλά!

Όσο για τους στόχους που έχουν τεθεί για το Παγκόσμιο, στο ίδιο συγκρατημένο πνεύμα όλου του επιτελείο, επισήμανε και ο ίδιος την δυσκολία του εγχειρήματος αλλά και την ηθική υποχρέωση της Εθνικής Ελλάδας να κυνηγήσει την πρόκριση!

«Δουλεύοντας με τους τόνους χαμηλούς και προσγειωμένα μυαλά και προπαντός με συγκέντρωση σε αυτό που πρέπει να κάνουμε θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ότι καλύτερο. Προπονητικά θα επιδιώξουμε να μοντάρουμε όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα σε διάστημα 15 ημερών.

Αγωνιστικά και θεωρητικά, είμαστε η τρίτη ομάδα! Έχουμε λίγες πιθανότητες, τις οποίες όμως θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Εθνική Ελλάδας είμαστε… πάμε για να πάρουμε την πρόκριση! Θα προσπαθήσουμε να το ζήσουμε!» όσο για τις γενικότερες προβλέψεις που υπάρχουν μας είπε πως «Οι Ολλανδοί και χάρην έδρας έχουν τον πρώτο λόγο».

Επιτυχημένες «συνταγές»

Τα πρόσωπα με τα οποία καλείται να συνεργαστεί ο Μπάμπης Μυτσκίδης δεν είναι άγνωστα ούτε βεβαίως τυχαία. Πρόκειται για καταξιωμένους προπονητές με σπουδαία παρουσία στον χώρο της ελληνικής πετοσφαίρισης μαζί με τους οποίους αποτέλεσαν επιτυχημένες «συνταγές» του παρελθόντος και συνεργασίες που έχουν αποδώσει μια έξοδο στην Ευρώπη και την κατάκτηση ενός Super Cap!

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Αρσενιάδη το 2006 στο Παγκράτι με το οποίο πανηγύρισαν την έξοδο τους στην Ευρώπη καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ξανά αργότερα, τη σεζόν 2009-10, όταν ήσαν και οι δυο στην ΑΕΚ και ξανά

Ακολούθησε μια ακόμη συνάντηση επί θεσσαλονικιώτικου εδάφους, στον Ηρακλή, με τον οποίο κατέκτησαν το 2009 το Super Cup.

Όσο για τη γνωριμία του με τον Νίκο Μπουτσούρη, έγινε την περίοδο 2012-13 στον Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης όπου ο κ. Μπουτσούρης είχε αναλάβει την ανδρική ομάδα και ο Μπάμπης Μυτσκίδης την γυναικεία.

● Στο νέο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ανδρών του οποίου ηγείται ο Κώστας Αρσενιάδης βρίσκονται επίσης οι κ. Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Γιώργος Σκόλιας (εργοφυσιολόγος), Γιώργος Μουλίνος (διατροφολόγος), Γιώργος Παπαγεωργίου (φυσιοθεραπευτής), Δημήτρης Παπαδόπουλος (φροντιστής) ενώ ο Χρήστος Γιαννακάκης θα είναι ο φυσιοθεραπευτής της Εθνικής κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Αλεξανδρούπολη.

Καραμπέτσος: «Στόχος είναι η πρόκριση»

Κατά την χθεσινή παρουσίαση στα γραφεία της ΕΟΠΕ των ομοσπονδιακών προπονητών και των συνεργατών τους, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος στην τοποθέτηση του τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου και για τις δύο Εθνικές ομάδες. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, γνωρίζουμε πως υπάρχουν τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες. Εμείς σαν διοίκηση ευχόμαστε το καλύτερο και πιστεύουμε ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια από αθλητές και αθλήτριες υπό τις οδηγίες των προπονητών τους για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ελληνικό βόλεϊ». Επίσης ο κ. Καραμπέτσος ευχαρίστησε προσωπικά τους τιμ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων, Μάριο Γκιούρδα (Ανδρών), Βαγγέλη Περόπουλο (Γυναικών) καθώς χάρις στις δικές τους προσπάθειες και την στήριξη των τοπικών Αρχών υλοποιήθηκαν οι προετοιμασίες των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων σε Αλεξανδρούπολη και Σκάλα Λακωνίας, εξοικονομώντας ένα πολύ μεγάλο ποσό για την Ομοσπονδία.

Αρσενιάδης: «Ρεαλιστές κι αποφασισμένοι!»

Κατά την χθεσινή παρουσίαση ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κώστας Αρσενιάδης είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα γιατί ένα μεγάλο μέρος της ομάδας δεν ξέρουμε πότε θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις καθώς αρκετοί αθλητές συμμετέχουν στους τελικούς της Volleyleague. Τη μεγαλύτερη δουλειά θα την κάνουμε στα τρία φιλικά με την Τυνησία το τριήμερο 17-19 Μαΐου. Το βάρος θα πέσει εκεί για να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα.

Ποτέ δεν έχω κρύψει ότι έχουμε αθλητές με μεγάλες δυνατότητες, όμως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μοντάρουμε την ομάδα για ένα δυνατό τουρνουά 6 ομάδων με βασικούς αντιπάλους τις Ολλανδία, Σλοβακία και χωρίς να υποτιμούμε Αυστρία, Μολδαβία.

Είμαστε ρεαλιστές, αλλά είμαστε κι αποφασισμένοι να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και γιατί όχι μια μεγάλη έκπληξη. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τις πιθανότητες μας, αλλά θα μπαίνουμε στο γήπεδο για να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Εκτός πλάνων Πετρέας και Τζιουμάκας

Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, όπου από σήμερα έως τις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Κατόπιν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μετακινηθεί στην Αθήνα όπου από τις 17 έως 19 Μαΐου θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με την Εθνική Τυνησίας στο κλειστό του Ρέντη.

Ωστόσο η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκινά σήμερα με δύο αλλαγές!

Ο καλαματιανός Γιώργος Πετρέας και ο Γιώργος Τζιουμάκας δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λόγω τραυματισμών και στη θέση τους ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης κάλεσε τους Σωτήρη Πανταλέων, Νίκο Παλέντζα οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην σχετική λίστα που είχε σταλεί στην FIVB.

Έτσι λοιπόν οι αθλητές που από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν προπονήσεις στην Αλεξανδρούπολη είναι οι εξής:

ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός), Ντίμα Φιλίποφ (Ολυμπιακός), Θάνος Τερζής (ΠΑΟΚ), Σταύρος Κασαμπαλής (LEKA Volley)

ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ: Δημήτρης Τζούριτς (Verona), Νίκος Παλέντζας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Ανδρεάδης (ΠΑΟΚ), Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Ολυμπιακός), Παρασκευάς Τσέλιος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΑΚΡΑΙΟΙ: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Friedrichshafen), Ραφαήλ Κουμεντάκης (Cuprum Lubin), Ανδρέας Φράγκος (Ολυμπιακός), Μενέλαος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός), Ανέστης Δαλακούρας (Aich Dob)

ΛΙΜΠΕΡΟ: Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός), Δημήτρης Γκαράς (ΠΑΟΚ)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στο β’ όμιλο που θα διεξαχθεί στις πόλεις Ντε Κογκ και Άπελντορν της Ολλανδίας από 23 έως 28 Μαΐου και εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία.

Από τους 6 συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί σε Ιταλία/Βουλγαρία, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 11-16 Ιουλίου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Τρίτη 23 Μαΐου

16:00, Σλοβακία – Αυστρία

18:30, Μολδαβία – Ελλάδα

21:00, Λουξεμβούργο – Ολλανδία

Τετάρτη 24 Μαΐου

16:00, Αυστρία – Ελλάδα

18:30, Σλοβακία – Λουξεμβούργο

21:00, Ολλανδία – Μολδαβία

Πέμπτη 25 Μαΐου

16:00, Λουξεμβούργο – Αυστρία

18:30, Μολδαβία – Σλοβακία

21:00, Ελλάδα – Ολλανδία

Σάββατο 27 Μαΐου

16:00, Λουξεμβούργο -Μολδαβία

18:30, Αυστρία – Ολλανδία

21:00, Σλοβακία – Ελλάδα

Κυριακή 28 Μαΐου

15:30, Μολδαβία – Αυστρία

18:00, Ολλανδία – Σλοβακία

20:30, Ελλάδα – Λουξεμβούργο

*Οι αναγραφόμενες είναι ώρες Ελλάδας.

Leave a Reply