ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέλεκυς τα νέα μέτρα!

0

ΜΑΣ τα ’χουν «πρήξει» τελικά με όλ’ αυτά που σχετίζονται με το περιβόητο κλείσιμο της αξιολόγησης και ό,τι ακολουθεί αυτήν και ως εκ τούτου το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού έχει μια αύρα έντονης επικαιρότητας, ακόμα κι αν δεν αφορούσε τα πρόσωπα του σκίτσου, που είναι ο  Σόιμπλε και ο αδύναμος πολίτης που θα υποστεί τον πέλεκυ των νέων μέτρων και ο Τσίπρας με γυρισμένη την πλάτη που κάνει τα νάζια του.

ΑΝ ΔΥΣΦΟΡΕΙ ο Σόιμπλε που ο Τσίπρας δεν εφαρμόζει τα όσα υπογράφει, είναι δικό του ζήτημα βέβαια και ας μας αφορά είναι για τις συνέπειες που υφιστάμεθα εξαιτίας των υπογραφών για τα μέτρα που έρχονται και που και κατά το παρελθόν έχουν έρθει.

ΒΑΡΥΣ ο πέλεκυς και κάθε φορά βαρύτερος και τα θύματα του πέλεκυ να αυξάνονται συνεχώς.

ΚΙ ΕΝΩ η συμφωνία φαίνεται πως τελικά έκλεισε ή κλείνει, τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει, μόνο αισιοδοξία δεν σκορπίζουν.

ΩΣ ΚΑΙ ο… Σόιμπλε… δείχνει να ενοχλείται με τα όσα εισηγήθηκαν οι εγκέφαλοί του!

ΕΙΝΑΙ έτσι όντως;

ΑΣ ΜΗΝ είμαστε υπερβολικοί, όπως το συνηθίζουμε κιόλας και ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα, όσο και αν μας τρομάζει το αντίκρισμά της.

ΑΛΛΩΣΤΕ μόνο κοιτάζοντάς την, θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε όσο πιο καλά γίνεται και βέβαια ανάλογα τη θέση στην οποία βρισκόμαστε.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι δύσκολα σε καμία περίπτωση και κανένας εξωραϊσμός δεν θα τα κάνει εύκολα.

ΑΛΛΑ βέβαια έχουμε πλεόνασμα, ισχυρίζονται και κομπορρημονούν οι κυβερνώντες και μάλιστα 4,2% όπως δηλώνουν.

ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ το πλεόνασμα βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, αλλά σημασία έχει να μην ξεχνάμε, με τι θυσίες των πολιτών προέκυψε και πόσο δυσβάσταχτο κόστος.

ΠΙΣΩ στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού πάλι που είναι καρφί στην καρδιά του προβλήματος.

ΜΕΝΕΙ βέβαια να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί στα όσα στο σχόλιο αναφέρονται και πόσο θα δοκιμαστεί ακόμα η αντοχή του Σόιμπλε από τα νάζια του Τσίπρα. Ιδωμεν!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και μακριά όσο μπορείτε από τον πέλεκυ.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply