ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρήστος Τσάμης και Νικήτας Μπούνας μας μιλάνε για τις τάσεις της μόδας στα γυαλιά ηλίου για το Καλοκαίρι 2017

0

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ … ατέλειωτες ώρες στον ήλιο και την θάλασσα. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατεύσουμε την επιδερμίδα και τα μάτια μας, άλλωστε χωρίς γυαλιά ηλίου δεν πάμε πουθενά! Βεβαίως τα γυαλιά αποτελούν επίσης ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ που χαρίζει στυλ και ολοκληρώνουν κάθε outfit με τον καλύτερο τρόπο. Διακοσμητικές λεπτομέρειες, γεωμετρικά σχήματα, cat eye, στρόγγυλες και oversize φόρμες, για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2017 έχουν κυκλοφορήσει αρκετά διαφορετικά trends που απευθύνονται σε κάθε γούστο και όλοι μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο στυλ γυαλιών ό,τι σχήμα προσώπου ή λουκ κι αν έχουμε!

Η μόδα φέτος προστάζει
oversize και στρογγυλή φόρμα!

Το καλοκαίρι θέλει χρώμα κι αυτό φαίνεται πως προτείνουν φέτος οι σχεδιαστές μέσα από αρκετές εντυπωσιακές προτάσεις γεωμετρικών και oversize σχημάτων με τις στρογγυλές φόρμες να βρίσκονται ένα «βήμα» μπροστά και βεβαίως πλούσιους και χρωματιστούς φακούς γυαλιών!optika-mpoynas
«Φέτος στη μόδα στα γυαλιά ηλίου είναι το στρογγυλό σχήμα, μεγάλο κοκάλινο, με καθρέφτες και πολλά χρώματα. Στα γυναικεία τα στρογγυλά και τετράγωνα ενώ στα ανδρικά και πάλι κυριαρχεί το τετράγωνο ενώ φοριέται αρκετά και η “μάσκα”! Ειδικότερα για τις γυναίκες προτείνουμε oversize για καλύτερη κάλυψη και σκουρόχρωμο φακό για καλύτερη απορροφητικότητα…», είναι η πρόταση μόδας του καταστήματος Οπτικών του Νικήτα Μπούνα (Αναγνωσταρά 53 και Πολυχάρους στην Καλαμάτα), όπου διατίθεται μεγάλη ποικιλία γυαλιών σε πολλά χρώματα και σχήματα όλων των επώνυμων brands, σε χαμηλές τιμές και ειδικές προσφορές σε γκάμα προϊόντων … Για να είστε στυλάτες φορώντας την τελευταία «λέξη» της μόδας!
optika-mpoynas-3

Χρώμα, έντονα σχέδια με την «πεταλούδα»
και τις γωνίες …να πρωτοστατούν!

optika-tsamhs-1 Τις νέες τάσεις της μόδας στα γυναικεία και ανδρικά γυαλιά ηλίου για το Καλοκαίρι 2017 παρουσιάζει το κατάστημα Οπτικών Χρήστου Τσάμη σε χαμηλές και συμφέρουσες τιμές σε όλα τα brands και trends: «Όλες οι νέες προτάσεις έχουν καταφθάσει και συνεχώς έχουμε καινούργιες παραλαβές εμπλουτίζοντας την συλλογή μας. Η μόδα και φέτος δεν έχει περιορισμούς! Οι σχεδιαστές έχουν βάλει χρώμα και έντονα σχέδια με την «πεταλούδα» και τις γωνίες να κυριαρχούν, επίσης και το στρογγυλό είναι στη μόδα! Όλα έχουν να κάνουν με το γούστο και το στυλ του καθενός! Ποικιλία προτάσεων υπάρχει και στα γυαλιά οράσεως».
Όσο για το κόστος και σε αυτό οι Οπτικοί της πόλης μας απαντούν με οικονομικές και συμφέρουσες προτάσεις, όπως και στο κατάστημα Τσάμη όπου το χαμηλό κόστος συναντά την ποιότητα! «Οι εκπτώσεις είναι πλέον όλο το χρόνο και προσπαθούμε με πολύ χαμηλές τιμές και προσφορές σε πολλά προϊόντα να βοηθήσουμε τον καταναλωτή στην επιλογή του!»
Στο κατάστημα Χρ. Τσάμη (Αριστομένους 37, Καλαμάτα) θα βρείτε μοντέρνα και chic ζευγάρια γυαλιών ηλίου και οράσεως για να ολοκληρώσετε με στιλ τις εμφανίσεις σας και αυτή την ηλιόλουστη εποχή…
tsamis-magazi

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε
χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου

Είναι πλέον αντιληπτό ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα “μαϊμού” και αμφίβολης ποιότητας για πολλούς και διάφορους λόγους. Πολύ παραπάνω θα πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα των γυαλιών ηλίου που φοράμε -και μάλιστα σε μόνιμη βάση – και φυσικά αναφερόμαστε στην ποιότητα των φακών και δευτερευόντως του σκελετού.
Στο ερώτημα γιατί δεν πρέπει να φοράμε αμφίβολης και χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου απαντούν οι δυο επαγγελματίες πτυχιούχοι Οπτικοί –Οπτομέτρες της πόλης μας Χρήστος Τσάμης και Νικήτας Μπούνας προτρέποντας, μέσω της «Φ», τους καταναλωτές να επιλέξουν υπεύθυνα!

«Τα γυαλιά δεν είναι είδος πολυτέλειας αλλά ανάγκης!»
«Τα γυαλιά είναι ένα αξεσουάρ που μας προστατεύει και μας συνοδεύει από το πρωί έως το βράδυ! Οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στα μάτια μας είτε μιλάμε για γυαλιά ηλίου είτε για οράσεως. Ο κόσμος πιστεύει πως είναι μόνο ένα αξεσουάρ, δεν είναι όμως κάτι τόσο απλό! Όπως προστατεύει μια αντηλιακή κρέμα το δέρμα μας έτσι και τα γυαλιά τα μάτια μας και το πρόβλημα πολλές φορές δεν φαίνεται άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα, είναι όμως σοβαρό!», ανέφερε ο Χρήστος Τσάμης (Αριστομένους 37, email: info@optikatsami.gr, Τηλ.: 27210 25824, Fax: 27210 23205) και συμβουλεύει τα εξής: «Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής είναι τα «μαϊμού» γυαλιά.
Ο κόσμος αναζητεί το οικονομικό… δεν είναι όμως λύση τα ιμιτασιόν γυαλιά ηλίου καθώς προκαλούν δυο ζημιές: πρώτον και περιφερειακά δημιουργούν δερματολογικά προβλήματα λόγω ανέλεγκτων και κακής ποιότητας υλικών που δεν ενδείκνυται να έρθουν σε επαφή με το πρόσωπο και δεύτερον το «μαϊμού» γυαλί, η σκουρότητα, ξεγελά την ίριδα να κάνει διαστολή και έτσι μπαίνει μεγαλύτερη ακτινοβολία στο μάτι που δεν έχει προστασία. Είναι προτιμότερο να μην έχεις γυαλιά παρά να έχεις «μαϊμού»!
Μαϊμού γυαλιά και στην Καλαμάτα…
Έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό καταστήματα οπτικών στην Καλαμάτα να πουλούν «μαϊμού» γυαλιά κι αυτό είναι δυσάρεστο και δυσφημιστικό για τον κλάδο!
«Υπάρχουν περιπτώσεις παράνομων καταστημάτων, ακόμη και στην Καλαμάτα, μάλιστα έχουμε κάνει καταγγελία προ 3ετίας δυστυχώς όμως εξακολουθεί να είναι ανοικτό πουλώντας μαϊμού γυαλιά χωρίς οπτικό! Είναι σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας… Αυτή είναι η κατάντια του Οπτικού -για όποιον το κάνει -καθώς δεν σέβεται κατ’ αρχήν τον πελάτη και αυτό που έχει σπουδάσει! Όλα στο βωμό του κέρδους, ενώ μάλιστα αυτά τα καταστήματα πουλάνε τα «μαϊμού» γυαλιά στην τιμή που εμείς πουλάνε τα αυθεντικά!» επισήμανε ο κ. Τσάμης και συνέχισε: «Άρα ο καταναλωτής δεν θα πρέπει να σκέπτεται πως αγοράζοντας ένα εξευτελιστικά οικονομικό γυαλί «κορόιδεψε» τον Οπτικό, διότι στην ουσία δεν πήρε αυτό που ήθελε και είναι κακής ποιότητας!
tsamhs-4 Μια χαμηλή τιμή είναι παγίδα, μην επηρεαζόμαστε από το κόστος, διότι είναι αντιληπτό πως δεν υπάρχει εμπόριο χωρίς κέρδος!
Όταν λοιπόν μιλάμε για προϊόντα κάτω του κόστους (πχ. κόστους 30 € ενώ το οικονομικότερο αυθεντικό κοστίζει 50 €), σημαίνει πως είναι προϊόντα που δεν πρέπει να φορέσουμε στα μάτια μας!
Ως κλάδος κάνουμε ενημερώσεις, όμως πολλές φορές οι καταναλωτές τις αγνοούν, κάποιες φορές ακόμη και συνειδητά, όμως θα πρέπει να πονηρευτούν! Θα πρέπει να ζητούν τον υπεύθυνο Οπτικό – Οπτομέτρη, να μπορούν να ενημερώνονται και να συμβουλεύονται τον ειδικό καθώς μιλάμε για θέμα υγείας και όχι ομορφιάς ή καλαισθησίας…»

«Ο καταναλωτής πρέπει να υποψιάζεται όταν βλέπει πολύ φθηνά γυαλιά!
Η ποιότητα των γυαλιών είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά! Η επιλογή του κατάλληλου φακού γυαλιών πρέπει να γίνεται με την βοήθεια ενός επαγγελματία Οπτικού –Οπτομέτρη καθώς οι επιπτώσεις στην υγεία των ματιών μας μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές και καθόλου ευχάριστες!mpoynas-3
Όταν φοράμε γυαλιά το σκούρο χρώμα του φακού “ξεγελάει” το μάτι μας και το οδηγεί να ανοίξει για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες φωτισμού – όπως όταν ήμασταν σε ένα “σκοτεινό” δωμάτιο – αν, λοιπόν, οι φακοί μας είναι καλής ποιότητας δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς διαθέτουν τα απαραίτητα και κατάλληλα για το μάτι φίλτρα προστασίας. Όταν όμως τα γυαλιά δεν διαθέτουν φίλτρα τότε ο κίνδυνος ελλοχεύει!
«Κάθε καταναλωτής πρέπει να προσέχει την απορροφητικότητα των φακών, να επιλέγει επώνυμα προϊόντα, να μην ψωνίζει από «μαϊμού», έγχρωμους, γυρολόγους και επίσης θα πρέπει να δείξουν προσοχή οι καταναλωτές και σε αλυσίδες καταστημάτων στην Καλαμάτα, που πουλάνε κινέζικα προϊόντα! Όταν βλέπουμε ένα πολύ φθηνό προϊόν παράδειγμα 50 ευρώ ένα ζευγάρι γυαλιών συν ένα δώρο, πρέπει να υποψιαστούμε ότι κάτι γίνεται, ότι το γυαλί αυτό μπορεί να είναι κινέζικο. Πρέπει να προσέξουμε πολύ για τα μάτια μας. Υπολείπεται σε ποιότητα, έχει φθηνούς φακούς που δεν είναι κατεργασμένοι για το μάτι, δημιουργούν παραμορφώσεις, μπορεί να προκαλέσει γήρανση, δεν φιλτράρει την ακτινοβολία κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει καταρράκτη στα μάτια», εξήγησε ο διπλωματούχος Οπτικός –Οπτομέτρης Νικήτας Μπούνας (Αναγνωσταρά 53 και Πολυχάρους, Τηλ. & fax 2721024632, optikabounas@gmail.com) προτρέποντας σε υπεύθυνη επιλογή Οπτικού και καταστήματος, που με εμπειρία και επαγγελματική συνέπεια θα κατευθύνει σωστά τον καταναλωτή στην καλύτερη δυνατή αγορά.
«Είναι προτιμότερο ο καταναλωτής να μην προβεί σε μια τέτοια αγορά παρά να πάρει ένα φθηνό γυαλί με 20-30 ευρώ το οποίο λόγω του φθηνού και κακού φακού δεν προστατεύει επιτρέποντας στον ήλιο να διαπεράσει, ενώ η κόρη του ματιού ανοίγει και έτσι περνά μέσα όλη η ακτινοβολία κάτι που εν τέλει μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στο μάτι!
Συνίσταται λοιπόν μεγάλη προσοχή σε κάθε καταναλωτή, να επιλέγει επώνυμα προϊόντα και να εμπιστεύεται τον πτυχιούχο Οπτικό – Οπτομέτρη που θα του παρέχει συμβουλές ώστε να αγοράσει το κατάλληλο γι’ αυτόν γυαλί! Παράδειγμα, η ίριδα του ματιού χρειάζεται συγκεκριμένο χρώμα. Δυστυχώς πολλές αλυσίδες καταστημάτων δεν έχουν Οπτικό ή Οπτομέτρη αλλά κάποιον άσχετο με το αντικείμενο υπάλληλο, που δεν έχει τα κατάλληλα εφόδια και τις γνώσεις ώστε να βοηθήσει σωστά τον καταναλωτή σε μια τόσο σημαντική και ιδιαίτερη αγορά.
gyalia Τα καταστήματα της πόλης που στην πλειοψηφία τους έχουν πτυχιούχους Οπτικούς φροντίζουν, συμβουλεύουν με επαγγελματική εμπειρία και υπευθυνότητα τους καταναλωτές για καλύτερες αγορές…».

Αντιληπτό συμπέρασμα πως η σωστή επιλογή είναι και η πλέον συμφέρουσα πρωτίστως για τα μάτια αλλά και την τσέπη μας και μια σωστή απόφαση σήμερα μπορεί να εξαλείψει κάθε κίνδυνο στο μέλλον…

 

Της Σίσσυς Τριάντου

Leave a Reply