ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΚΔΓ Μεσσήνης φορά τα καλά του για να υποδεχθεί αγώνες Πάλης

0

Η ΜΕΣΣΗΝΗ θα αναδείξει τους φετινούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος υποδεχόμενη 300 αθλητές και αθλήτριες από 60 Συλλόγους της χώρας και περίπου 1,000 επισκέπτες αυτό το διήμερο στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Πανελληνίου πρωταθλήματος Πάλης Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2017.

Για δεύτερη χρονιά το κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης φορά τα καλά του για να υποδεχθεί αγώνες Πάλης, τους οποίους διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας «Αριστόδημος», με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Το κάλεσμα των διοργανωτών

palh-afisaΗ συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων κάλεσαν όλο τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία τους αγώνες και τις προσπάθειες όλων των αθλητών…

  • Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μεσσήνης, Χρήστος Χριστόπουλος αφού καλωσόρισε συνομιλητές και ΜΜΕ, αναφέρθηκε στους αγώνες: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται στο Δήμο Μεσσήνης Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Παγκορασίδων στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης στις 5 και 6 Μαΐου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημαντική χρηματοδότηση για την οποία την ευχαριστούμε ιδιαίτερα, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης την οποία ευχαριστούμε για την προτίμησή της για δεύτερη χρονιά, και με το Αθλητικό Σωματείο «Αριστόδημος».

Στην διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 300 αθλητές /αθλήτριες από 60 αθλητικά σωματεία  όλης της χώρας. Από την πλευρά μας έχουν λάβει όλες τις πρόνοιες για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα, τους ευχόμαστε για καλές επιδόσεις και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια της αθλητικής τους δραστηριότητας.

Είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το δεύτερο που διεξάγεται στο Δήμο μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, να θυμίσω ότι προ μηνός είχε διεξαχθεί ο 12ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και ως δημοτική αρχή διαβεβαιώνουμε τους συνδιοργανωτές ότι κάθε χρόνο θα εντείνουμε και θα βελτιώνουμε τις προσπάθειες και τα από εμάς απαιτούμενα για την όσο το δυνατόν καλύτερη και επιτυχέστερη και αρτιότερη διεξαγωγή του αγώνα ευελπιστώντας και προσδοκώντας ότι και τα επόμενα χρόνια η Ελληνική Ομοσπονδία θα μας τιμήσει επιλέγοντας πάλι το δήμο μας για τη διεξαγωγή αγώνων.»

Κλείνοντας ο κ. Χριστόπουλος ευχαρίστησε την 120 ΠΕΑ για την παροχή εξοπλισμένου ασθενοφόρου, το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και τους υπαλλήλους του Δήμου για την συνδρομή τους στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

  • Ο επίτιμος πρόεδρος και τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Κολιτσόπουλος, ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξε την προσπάθεια του «Αριστόδημου» και μαζί με τον Κώστα Γεωργιόπουλο, Φώτη Αθανασόπουλο και τον προπονητή Γιώργο Ευθυμιάδη προχώρησαν στην σύσταση του Συλλόγου.

«Συνεργαστήκαμε με τον πρόεδρο του “Αριστόδημου” κ. Γεωργιόπουλο ώστε να ιδρύσουμε το τμήμα πάλης στη Μεσσήνη. Ένα άθλημα που είχε ανάγκη ο τόπος, γιατί όπως ξέρετε οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι απ’ τα μέρη μας, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία! οργανώσαμε αυτό τον «Αριστόδημο» πιστεύοντας πως θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη της πάλης στη Μεσσηνία και έχουμε πάρει απόφαση στην Ομοσπονδία και μαζί με τον Δήμο Μεσσήνης και την Περιφέρεια να συνδιοργανώνουμε αυτούς τους αγώνες εδώ κι αυτό είναι μια επιτυχία καθώς βοηθά στην αθλητική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής. Η Πάλη είναι το πιο ευγενές άθλημα και παράλληλα προσφέρει στους αθλητές – πρωταθλητές μόρια στην εκπαίδευση και για την είσοδό τους στο δημόσιο.

Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την προσπάθεια που γίνεται και μέσω της ίδρυσης της Αθλητικής Ένωσης Πελοποννήσου και να αναπτύξουμε το άθλημα και σε άλλες πόλεις μέσα από περισσότερες δραστηριότητες και τη συμμετοχή ξένων κρατών.»

Σε ό,τι αφορά στην Αθλητική Ένωση Πελοποννήσου ήδη έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της με την συμμετοχή σωματείων από Αιτωλοακαρνανία και όλη την Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα από Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργο, Μεσσήνη και Σπάρτη.

Ο κ. Κολιτσόπουλος ευχαρίστησε Δήμο, Περιφέρεια, ΜΜΕ για την συμβολή στην διάδοση του αθλήματος και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι αγώνες θα είναι επιτυχείς. Παράλληλα δεν έκρυψε την πρόθεσή του να στηρίζει κάθε προσπάθεια και διοργάνωση στην περιοχή μας ενώ αποκάλυψε πως ήδη συζητείται η διοργάνωση, στη Μεσσήνη, ενός τουρνουά Beach Wrestling, άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές και έχει ενταχθεί στη ΓΓΑ παρέχοντας επίσης μοριοδότηση στους αθλητές που διακρίνονται.

  • Ο πρόεδρος του «Αριστόδημου» Κώστας Γεωργιόπουλος: «Κλείσαμε ένα χρόνο ζωής σαν Σύλλογος και μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε διοργανώσει τρεις εκδηλώσεις: δυο πανελλήνια και ένα Παμπελοποννησιακό. Αυτά γίνονται προκειμένου να μας μάθει ο Δήμος και ο Νομός ως άθλημα και Σύλλογο αναπτύσσοντας έτσι την Πάλη. Η Πάλη είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα που μπορεί να διαλέξει ένα παιδί, κι είναι μεγάλη χαρά για μένα να βλέπω τα παιδιά να μαθαίνουν Πάλη καθώς κερδίζουν πολλά. Οι ηλικίες των αθλητών που θα έρθουν είναι μικρές.

Ευχαριστώ τον προπονητή του Συλλόγου κ. Ευθυμιάδη που έχει σταθεί δίπλα μας από την αρχή, κύριος πρώτα απ’ όλα και εκπαιδευτικός, που γνωρίζει πώς να εκπαιδεύσει χαρακτήρες και αθλητές, είναι τιμή και ευλογία που τον έχουμε μαζί μας, τον κ. Χριστόπουλο, που από την αρχή μας έχει αγκαλιάσει και μας βοηθά, έστω και την τελευταία στιγμή, την Ομοσπονδία Πάλης που κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αναδειχθεί ο Σύλλογος, την Περιφέρεια που δεν μας έχει πει «όχι» ποτέ, όλους τους χορηγούς της Μεσσήνης που μας έχει αγκαλιάσει ιδιαίτερα, και τέλος τις Κατερίνα Αποστολοπούλου και Τόνια Τσάκωνα.»

  • Ο υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, πανελλαδικά, Αντώνης Λιάνος, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς και την περιοχή να διοργανώνουμε για δεύτερη φορά αγώνας. Η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι αναμένονται περισσότεροι οι 300 αθλητές από Κρήτη, Ορεστιάδα, Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας.

Η φιλοσοφία της Ομοσπονδίας μας είναι να βοηθάμε και να αναπτύσσουμε το άθλημα σε διάφορες περιοχές με γνώμονα να ερχόμαστε πιο κοντά στα σωματεία και τους αθλητές/ τριες. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι  η περιφέρεια σε ότι διοργανώνουμε στην περιοχή είναι πάντα παρούσα, ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και προσμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο να παρακολουθήσει τους αγώνες…»

Στους αγώνες της Μεσσήνης το παρόν θα δώσουν ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ 2000 Αμιράν Καρντάνοφ, ο 6ος Ολυμπιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη της Ατλάντας 1996 και πλέον προπονητής της Πτολεμαΐδας Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, ο 3ος Ολυμπιονίκης στην Ελευθέρα Πάλη της Μόσχας 1980 Γιώργος Χατζηιωαννίδης, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η παρουσία της Ολυμπιονίκη Ελευθέρας Πάλης της Αθήνα 2004, Βούλας Ζυγούρη.

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλη πρόκειται να τιμηθούν με αναμνηστικές πλακέτες αρκετά πρόσωπα για την προσφορά τους στο άθλημα. Παράλληλα η ΕΦΟΠ επιδιώκει περισσότερες διοργανώσεις την περιοχή μεταξύ άλλων και τουρνουά πάλης στην άμμο.

Σε ό,τι αφορά στις αποστολές, χθες αναμενόταν η άφιξη πούλμαν του ΠΑΟΚ με ομάδες της Θεσσαλονίκης καθώς και δυο λεωφορεία από την Αθήνα, με τις αποστολές να καταλύουν σε 9 ξενοδοχεία της περιοχής. Στο αγωνιστικό κομμάτι, από τις 10 το πρωί σήμερα ξεκινούν οι αγώνες και στις 5 μ.μ. υπολογίζεται να τελετή η επίσημη έναρξης και θα ακολουθήσουν οι τελικοί αγώνες.

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Σαββάτο 6 Μαΐου 2017

Ώρα 10:00 Έναρξη αγώνων

Ώρα 17:00 Επίσημη τελετή έναρξης

Ώρα 19:00 Απονομές

 

Σ.Τριάντου

Leave a Reply