ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες εν κινήσει για το Σαββατοκύριακο

0

 

ΝΑΤΟΣ λοιπόν ο οιστρηλατημένος ποδηλάτης Μπάμπαρος να διασχίζει ενθουσιώδης την Αριστομένους, κεφάτος και αεράτος.

ΓΥΡΩ του οι θαυμαστές τον καμαρώνουν αλλά αυτός απτόητος συνεχίζει και πουθενά δεν στέκεται.

ΑΛΛΟΥ γι’ αλλού είναι η σκέψη του κι αλλού αρμενίζει.

ΑΛΛΟΥ τραβάει ο Μπάμπαρος κι αλλού ο λογισμός του.

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ του τραβάει για τα βουνά, ο Μπάμπαρος εν τούτοις κατηφορίζει προς τη θάλασσα να κάνει μακροβούτι όπως συνηθίζει να κάνει σαν δελφίνι που είναι.

***

ΠΡΩΙΝΟ με αισιόδοξη διάθεση και ο Ανηψιός Έμπορας καμαρωτός-καμαρωτός κατηφορίζει την Αριστομένους με κατεύθυνση την τράπεζά του.

ΕΙΝΑΙ απτόητος και το δείχνει στη χαμογελαστή του έκφραση.

ΔΕΙΧΝΕΙ να μην τον απασχολεί τίποτα το ασήμαντο, παρά μόνο τα μεγάλα και τα σημαντικά και έτσι ευθυτενής κατηφορίζει καθορίζεται σε Τράπεζα του.

ΒΙΑΖΕΤΑΙ να πάει να τελειώσει την δουλειά του και πίσω να γυρίσει στο φυσικό του χώρο, που είναι το Ιστορικό Κέντρο.

ΕΚΕΙ αισθάνεται ότι ανήκει, κάτω από τη βαριά σκιά του κάστρου της Ιζαμπώς και των ιστοριών που ο μύθος έντυσε με την αύρα του. Εκεί ζει και υπάρχει.

***

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» μεσημέρι με απόλυτη ησυχία (γεγονός περίεργο πάντως) και από τα ηχεία ακούγονται οι βελούδινες φωνές τον Ντιν Μάρτιν και Φράνκ Σινάτρα. Η φωνή του Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ λείπει για να συμπληρωθεί η γνωστή «παλιοπαρέα» που κάποτε «οργίαζε» στο Χόλιγουντ με τις κραιπάλες της αλλά και το εκτυφλωτικό ταλέντο της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ παρέα και ο Πίτερ Λάφορντ γαμπρός των Κένεντι και τα συμπεράσματα δικά σας βεβαίως, τι έκανε και τι δεν έκανε αυτή η «παλιοπαρέα» με τα καλόπαιδα που είχαν το δικό τους τρόπο να λειτουργούν σαν «κωλόπαιδα».

ΚΙ ΕΝΩ ο γράφων σκέφτεται τα κατορθώματα της παλιοπαρέας, οι φωνές του Σινάτρα και του Μάρτιν σταματάνε να ακούγονται και ακολουθούν άλλα τραγούδια από άλλους.

ΜΕΣΗΜΕΡΙ είναι και η χαλαρότητα αναγκαία και ο γράφων παίρνει το ποδήλατό του και αναχωρεί για ανάπαυση.

***

ΟΣΟΙ έψαχναν τον Αγαπούλη αυτές τις μέρες αρχές Μαΐου και δεν τον έβρισκαν, μόλις έμαθαν πως βρισκόταν στη Λακωνική Μάνη ησύχασαν.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του βέβαια μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού συχνά πυκνά ο Αγαπούλης το συνηθίζει να εξαφανίζεται και όσοι τον γνωρίζουν καλά, γνωρίζουν και τα «γιατί», που αφορούν τις  ενίοτε εξαφανίσεις του.

ΠΡΟΣ αποφυγή εξηγήσεων πάντως και ενδεχόμενο παρερμηνειών, ο Αγαπούλης δεν σχετίζεται ούτε με τον Γαμπρουλίνη ούτε και τον Γαμπρό.  Αν και οι τρείς τους είναι δεδομένα ερωτιάρηδες, ο Αγαπούλης είναι ο μόνος που κάνει καριέρα ζεν πρεμιέ και δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και ρόλο στο χώρο των υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο στην αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ πόλη παρεμπιπτόντως, αναρωτιόταν προ ημερών φίλος και εραστής της, γιατί δεν κινείται τίποτε αυτή την εποχή.

ΟΠΟΙΟΙ θεωρούν ότι δεν είναι έτσι και η ακινησία δεν υφίσταται, μπορούν μέσω της στήλης να απαντήσουν.

ΚΑΘΕ απάντηση ευπρόσδεκτη θα είναι.

***

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» πάλι μεσημέρι ηλιόλουστο και σκονισμένο από τα έργα που πραγματοποιούν στο δρόμο οι άνθρωποι του Δήμου, πίνω καφέ (φρέντο εσπρέσο μέτριο) που έχει φτιάξει αριστουργηματικά ο Νίκ Τζούνιορ.

ΕΝΑΣ είναι ο τζούνιο, κι αυτός είναι ο Νικ, παλαιόθεν ποδοσφαιριστής που προοριζόταν για Νουρέγεφ της μπάλας, αλλά προτίμησε να εγκαταλείψει το χορό με τη στρογγυλή θεά και τώρα χορεύει με καφέδες και μεζέδες δίνοντας τα ρεσιτάλ του και δεχόμενος συγχαρητήρια πανταχόθεν.

ΕΚΑΝΕ την καλύτερη επιλογή βεβαίως και όσοι τον ξέρουν ενθέρμως τον συγχαίρουν.

ΑΛΛΩΣΤΕ και ως σερβιτόρος πάλι μπαλαδόρος είναι και το δείχνει κάθε φορά που έχει την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο ΝΙΚ ΤΖΟΥΝΙΟΣ αναμένεται να διαπρέψει «στο κύμα» και φέτος το καλοκαίρι μαζί με την υπόλοιπη δυνατή ομάδα, στην οποία οσονούπω θα προστεθεί και ο Ζανουά.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τον Αρχοντοκυματιστή, αυτός είναι έτοιμος για συνεχή ξεπορτίσματα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο.

Θανάσης Παντές

145 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply