ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απογείωση του αεροδρομίου Καλαμάτας με αύξηση 20% των αφίξεων εξωτερικού και 150% από το εσωτερικό!

0

 

ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ο τουρισμός στη Μεσσηνία, με το νομό, να υποδέχεται και φέτος χιλιάδες τουρίστες, πολλοί από τους οποίους θα αφιχθούν στην Καλαμάτα αεροπορικώς, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα συνδέεται απευθείας με πολλές πόλεις σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Ήδη, πριν καλά – καλά μπει το καλοκαίρι, οι αφίξεις στον κρατικό αερολιμένα είναι στο +20% ενώ τεράστια είναι η αύξηση, όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού και συγκεκριμένα, από και προς Θεσσαλονίκη,  που έχουν ήδη αγγίξει το +150% χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη η καθημερινή σύνδεση, όπως και εκείνες από και προς Αθήνα. Από 1η Ιουνίου η Καλαμάτα θα συνδέεται κάθε μέρα με τη συμπρωτεύουσα, ενώ δύο την ημέρα, θα είναι τα δρομολόγια από και προς Αθήνα.

Και μέσα σε όλα αυτά, ιδιαίτερα σημαντική είναι η ώθηση που θα δώσει στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας ο συνεδριακός τουρισμός με τουλάχιστον 5.000 άτομα να αναμένεται να αφιχθούν μόνο από Γερμανία και Ιταλία κυρίως, μέσω του πολιτικού αεροδρομίου. «Ένα συνέδριο γίνεται μέσα στο μήνα, ενώ ακολουθούν κι άλλα το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, ο οποίος έκανε την εκτίμηση, βάση του προγραμματισμού που ήδη υπάρχει, πως οι άνθρωποι αυτοί, θα αγγίξουν τις 5.000 με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή του νομού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

ΣΤΟ +20% Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Η εξέλιξη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και μαζί με την αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό, ακόμη και αν κάποιοι απ’ αυτούς δε διαμένουν στη Μεσσηνία αλλά σε γειτονικούς νομούς, έρχεται να εδραιώσει στις πρώτες θέσεις των προορισμών, το νομό μας. «Ήδη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είμαστε στο +20% χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι Άγγλοι, που κατέχουν το 35% της κίνησης, αλλά και οι επισκέπτες από Ρωσία, Τσεχία και Πολωνία», επεσήμανε ο κ. Μανδηλάρης, τονίζοντας πως τότε, το ποσοστό της αύξησης θα εκτιναχθεί! «Έχουμε ξεκινήσει από τις 18 Φεβρουαρίου με το Μόναχο και σταδιακά προστέθηκαν κι άλλοι προορισμοί, όπως το Ντίσελντορφ, το Άμστερνταμ, η Στοκχόλμη, ενώ ξεκινά η Βιέννη, το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη και μέσα στο μήνα και η Πράγα, η Μόσχα και άλλες χώρες και πολλές πόλεις, καθώς έχουμε πολλές συνδέσεις με Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία Σουηδία, Νορβηγία, Μόσχα και Ισραήλ», δήλωσε ο αερολιμενάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις νέες συνδέσεις.
Φέτος λοιπόν, όπως ενημέρωσε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, θα υπάρξει τον Αύγουστο, σύνδεση με την Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λάρνακα, αλλά και με την Αρμενία και ειδικά το Ερεβάν. Η μόνη «απώλεια» είναι αυτή από και προς Σερβία, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει ιδιαίτερα.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply