ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Πελοπόννησο!

0

ΒΑΡΥΤΗΤΑ στο έργο της κουνοποκτονίας δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία καθόλη τη διάρκεια του έτους και ειδικά αυτές τις ημέρες ενόψει του καλοκαιριού και της αύξησης της θερμοκρασίας, πραγματοποιεί ψεκασμούς σε όλους τους νομούς και φυσικά και στη Μεσσηνία.

Από τις αρχές Μαρτίου έχουν αναπτυχτεί κλιμάκια δειγματοληψιών και εφαρμογών στο φυσικό – αγροτικό, περιαστικό και αστικό σύστημα, βάση των καταγεγραμμένων και επικαιροποιημένων εστιών ανάπτυξης κουνουπιών, με βαρύτητα στην καταπολέμηση των κουνουπιών στον υδροβιότοπο της Γιάλοβας, στον κάμπο της Μεσσήνης και της Καλαμάτας καθώς και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν εφαρμογές προνυμφοκτονίας σε 476 στρέμματα φυσικών συστημάτων και πλημμυρισμένων εκτάσεων ,σε ρέματα και κανάλια συνολικού μήκους 26 km καθώς και 1175 εφαρμογές σε σημειακές εστίες αστικού τύπου στο σύνολο των Δήμων της Μεσσηνίας.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Μέχρι στιγμής, οι μεσσήνιοι πολίτες που ενημέρωσαν για το πρόβλημα, στάθηκαν ιδιαίτερα στο αστικό σύστημα, στο οποίο οι εστίες ανάπτυξης κουνουπιών βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους όπως οικιακά λύματα, εγκαταλελειμμένες πισίνες και μικρές υδατοσυλλογές, με τους εμπλεκόμενους φορείς να δρουν και εκεί, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν υπεισέρχεται σε ιδιωτικούς χώρους. Ο φορέας υλοποίησης Πελοπόννησος ΑΕ και η ανάδοχος Κοινοπραξία ανταποκρίθηκαν ήδη, σε κλήσεις πολιτών προκειμένου να μειωθούν οι εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και η όχληση κατοίκων και επισκεπτών. Οι ψεκασμοί ολοκληρώθηκαν χθες, ενώ από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 12 του μηνός θα υλοποιηθεί ένα ακόμη πρόγραμμα. Τέλος, οι πολίτες, μπορούν να απευθύνονται σε γραμμές εξυπηρέτησης του κοινού για τυχόν προβλήματα, ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά.

Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση : 80011 2444244

Πελοπόννησος ΑΕ : Τηλ: +03 2710 557058 και fax: +03 2710 557060.

Leave a Reply