ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας οδηγεί η κρίση εκατοντάδες ζευγάρια που περιμένουν παιδί!

0

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ μαιευτήριο στρέφονται όλο και περισσότερα ζευγάρια που περιμένουν παιδί, στον καιρό της κρίσης, με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας να… υποδέχεται το 65% των μωρών που γεννιούνται στη Μεσσηνία, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος Παναγιώτα Πουλοπούλου.

poulopoulou

Η κα Πουλοπούλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μαίας και στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες στο Νοσοκομείο, επεσήμανε πως η προηγούμενη χρονιά, έκλεισε με 600 τοκετούς. «Προφανώς, ένας βασικός λόγος είναι η οικονομική κρίση, ωστόσο, τα ζευγάρια, έχουν ενημερωθεί για τη φροντίδα που παρέχεται, την έκβαση των τοκετών και την υγεία των νεογνών κι έτσι ο αριθμός αυτών που εμπιστεύονται το Νοσοκομείο για να γεννήσουν, αυξάνει», δήλωσε η προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής, η οποία παραδέχτηκε πως σε σχέση με άλλες κλινικές το προσωπικό είναι περισσότερο, αλλά θα ήταν χρήσιμο να υπήρχαν κι άλλοι εργαζόμενοι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η Μαιευτική Κλινική Καλαμάτας, με το προσωπικό της να υπερβάλει εαυτούς, καινοτομεί και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των γυναικών και όχι μόνο τον μελλοντικών μητέρων! Σημαντική μεταξύ άλλων, είναι η ενημέρωση σε σχολεία και νέους ανθρώπους για την πρόληψη, ο τρόπος που προσεγγίζουν οι μαίες και οι νοσηλεύτριες τις γυναίκες, αλλά και οι δράσεις, όπως αυτές στο πλαίσιο του γραφείου Μητρικού Θηλασμού, το οποίο δίνει χρήσιμες οδηγίες για τον τοκετό και όχι μόνο, κάτι που δε συμβαίνει σε πολλά Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ  ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Την πολύ καλή τους εμπειρία ωστόσο, από τον τοκετό και τη φροντίδα που ακολούθησε, κατέθεσαν στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα, αρκετές μανούλες που κρατούσαν τα μωρά τους στην αγκαλιά και περιέγραψαν πλημμυρισμένες… στα δάκρυα της συγκίνησης τη μοναδική τους εμπειρία. «Δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή να υπάρχουν κλίκες ή ανταγωνισμό, νιώσαμε πως ήταν μια πολύ δεμένη ομάδα! Οι νοσηλεύτριες πολύ διακριτικές, οι τραυματιοφορείς… όλοι και σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων αφού έφερε στη μνήμη της και μοιράστηκε με το κοινό τη στιγμή κυρίως του τοκετού, μια από τις εκατοντάδες μητέρες που γέννησε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, αναφέρθηκαν τρεις μαίες, στελέχη της Κλινικής του Νοσοκομείου, που μίλησαν για το κοινό… ταξίδι της μαίας με την επίτοκο, για τη στήριξη που παρέχουν οι μαίες στη γυναίκα, την οικογένεια και την κοινωνία, αλλά και τη σπουδαιότητά τους, ακόμη και στην αρχαιότητα. «Η μαιευτική είναι από τις αρχαιότερες επιστήμες τέχνης, καθώς η γυναίκα που γεννούσε χρειαζόταν βοήθεια και συμπαράσταση άλλων γυναικών που εκπαιδεύτηκαν και αποτέλεσαν τις αρχαίες μαίες. Ως τέχνη, σχετιζόμενη με το μυστηριώδες φαινόμενο της ζωής, υπήρξε ανέκαθεν μια αξιοσέβαστη δραστηριότητα σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις εποχές. Μάλιστα, Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, μιλούν με εκτίμηση για τις μαίες, όπως ο Σωκράτης, ο οποίος με υπερηφάνεια δήλωνε γιος μαίας, από την τέχνη της οποίας εμπνεύστηκε τη μαιευτική μέθοδο της φιλοσοφίας του», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Μαρία Μάλαμα.
Ομιλίες, πραγματοποίησαν επίσης, η Ελένη Μούτογλη και η Βασιλική Τσιγώνια, ενώ την εκδήλωση στην οποία παραβρέθησαν γιατροί, μητέρες και φορείς, χαιρέτησαν η διοικητική διευθύντρια του Νοσοκομείου Γεωργία Λιακέα, η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Γκούζου και η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Ναυπλίου Γεωργία Αγγέλαινα.

557 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply