ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα παιδιά “σχολικοί πρέσβεις” -σε αντίθεση με τους μεγάλους- δεν αντιμετωπίζουν με ρατσιστική διάθεση τους μαθητές από άλλες χώρες!

0

 

ΚΑΤΙ περισσότερο από επιτυχημένη, με τον προβληματισμό, έντονο για τους μεγάλους και τις σκέψεις των παιδιών να… αγκαλιάζουν μια πραγματικότητα σκληρή, η συμμετοχή των μαθητών του 2ου Λυκείου της Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Σχολικοί πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαιτέρα της πολίτικης – κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές-μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργιάς των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαιτέρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Κάνουμε μια παρουσίαση, για το τι πιστεύουν οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στη μετανάστευση και το προσφυγικό ρεύμα, που υπάρχει έντονα στην εποχή μας», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αλεξάνδρα Κοντοπούλου. «Τα παιδιά έχουν καταγράψει τις θέσεις των πολιτικών αυτών ομάδων και τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους, ενώ το Μάιο του 2018 θα βρεθούν και οι ίδιοι στο Ευρωκοινοβούλιο για να συζητήσουν με τους υπευθύνους των πολιτικών ομάδων», εξήγησε η Αλεξάνδρα η οποία σχολίασε το μεταναστευτικό και το ζήτημα των μαθητών από άλλες χώρες που φοιτούν κανονικά στα ελληνικά σχολεία.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ…

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μια πόλη που δεν έχει δεχθεί τεράστιο προσφυγικό ρεύμα, οι δυσκολίες υπάρχουν, καθώς όλη η Ελλάδα, έχει δεχτεί μεγάλο ποσοστό προσφύγων, άρα αυτό επηρεάζει και εμάς. Τα παιδιά έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά, παρακολουθούν προσηλωμένα όσα αναλύει η ομάδα που έχει κάνει κατανοητές τις θέσεις, ώστε να ενημερωθούν όπως πρέπει, ενώ όσον αφορά στους μαθητές από άλλες χώρες, δεν υπάρχουν ρατσιστικές αντιλήψεις ευτυχώς», εξήγησε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου και συνέχισε. «Είναι γεγονός ότι έχουμε και παιδιά αλλοδαπών, δεν έχουμε παιδιά των συγκεκριμένων προσφύγων, όπου παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια ένα κύμα εισροής τους, όμως έχουμε παιδιά ξένων ανθρώπων, γι’ αυτό και δεν υπάρχει ίσως, έντονο το φαινόμενο του ρατσισμού».

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply