ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρό «όχι» από τους επαγγελματίες της Καλαμάτας που δεν άνοιξαν χθες τα καταστήματά τους!

0

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιτυχημένη ήταν και στην Καλαμάτα, η απεργία που πραγματοποιήθηκε χθες, από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με αφορμή την αναμόρφωση της Νομοθεσίας, για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το 90% των καταστημάτων παρέμεινε κλειστό, με ελάχιστες να είναι οι εξαιρέσεις, οι οποίες για μια ακόμη φορά, αφορούσαν ως επί το πλείστο στις γνωστές αλυσίδες. Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκλεισαν μάλιστα συμβολικά, για λίγη ώρα, κάποια από τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν χθες, αλλά και εκπρόσωποι άλλων συνδικάτων εργαζομένων.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, δήλωσε μιλώντας στη «Φ» πως η πλειοψηφία των επαγγελματιών συμμετείχε στην απεργία, με τους ιδιοκτήτες να διαμαρτύρονται για το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων των τουριστικών περιοχών, 30 Κυριακές το χρόνο. «Η συμμετοχή στην απεργία, ήταν παραδειγματική», δήλωσε η κα Ψηλάκη και συνέχισε. «Το 90% των καταστημάτων μελών του Συλλόγου μας, παρέμεινε κλειστό και άνοιξαν μόνο οι αλυσίδες και οι αυτοί που συνήθως ανοίγουν τις Κυριακές, στην Αριστομένους. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη οι υπάλληλοι στα καταστήματα αυτά αντέδρασαν και προφανώς διαφωνούν», επεσήμανε η κα Ψηλάκη, η οποία τόνισε πως οι περισσότεροι Καλαματιανοί και επισκέπτες χθες, ήταν στην παραλία.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ… ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Η Ελλάδα, έχει ένα θερμό κλίμα που δεν αντέχεις να δουλεύεις όλη την εβδομάδα, επίσης πρέπει να δούμε και την οικογένειά μας», δήλωσε η κα Ψηλάκη, η οποία τόνισε πως όσοι ψώνισαν χθες είναι οι αυριανοί υπάλληλοι των 300 ευρώ. «Την Κυριακή δεν πλουτίζει κανείς ψωνίζοντας, καθώς οι εκπτώσεις θα παραμείνουν και σίγουρα ψωνίζοντας την Κυριακή, δε βρίσκεις την ευτυχία». Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, επεσήμανε πως με αυτά τα αλλεπάλληλα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται, αφανίστηκε η μεσαία τάξη, ενώ σχολίασε τη συμφωνία που αφορά μόνο στις τουριστικές περιοχές, δίνοντας μια άλλη… διάσταση στο θέμα. «Στις περισσότερες τουριστικές περιοχές, όπως τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, την Πύλο, την Καρδαμύλη και τη Στούπα, τα καταστήματα ήταν έτσι κι αλλιώς ανοιχτά! Στην Καλαμάτα, δεν είναι το ίδιο, δεν μπορείς το καλοκαίρι με 38 βαθμούς να αφήσεις τη θάλασσα για να πας να ψωνίσεις! Άλλωστε, ο τουρίστας θα ψωνίσει απ’ οπουδήποτε, όχι μόνο από την Καλαμάτα και δε θα μείνει μια μόνο ημέρα, μπορεί να κάνει τις αγορές τους και την επόμενη ημέρα», δήλωσε η Λίλιαν Ψηλάκη, οποία κάλεσε τους εμπόρους να βροντοφωνάξουν «ποτέ την Κυριακή» και επεσήμανε πως όλες αυτές οι αποφάσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των πολυεθνικών. «Η… εσωτερική Τρόικα, είναι αυτή που πιέζει, ενώ όλη η «φασαρία» γίνεται για τα ξένα συμφέροντα! Θέλουν να μας… καταντήσουν την Κίνα της Ευρώπης! Όλα αυτά τα μέτρα θα μας εξαντλήσουν, κανένας δε θα αντέξει να δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσει το άνοιγμα το απόγευμα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply