ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέχρι 15 Ιουνίου η προθεσμία για τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης – Στις 20.000 ήδη οι δηλώσεις που κατατέθηκαν στην Ε

0

ΜΟΛΙΣ δέκα ημέρες πριν από την κανονιστική λήξη της προθεσμίας υποβολής εμπρόθεσμων αιτήσεων ΟΣΔΕ, οι αριθμοί είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί, αφού μόνο 200.000 αιτήσεις έχουν οριστικοποιηθεί, από τις συνολικά 650.000 που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος.

Πάντως στην Ενωση Μεσσηνίας εκτιμούν ότι η υπόθεση εξελίσσεται πολύ καλύτερα από προηγούμενα χρόνια και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 20.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις.

Πάντως ήδη δόθηκε «πράσινο φως» στα κράτη μέλη που το επιθυμούν να παρατείνουν την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ στα πλαίσια της ΚΑΠ έως και τις 15 Ιουνίου, από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, την περασμένη Πέμπτη 4 Μαΐου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν η απόφαση για παράταση προέκυψε μετά την υποβολή αιτημάτων που υπέβαλαν το προηγούμενο διάστημα σειρά κρατών-μελών της ΕΕ μετά από αλλαγές που έκαναν στα διοικητικά τους συστήματα που χειρίζονται τη διαδικασία των αιτήσεων.

Για το θέμα ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, τόνισε ότι με αφορμή την παράταση τα κράτη μέλη που θα αποφασίσουν να επιλέξουν την αναβολή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρέπει να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

207 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply