ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια χώρα και μια κοινωνία σε απόγνωση!

0

ΕΔΩ ο κόσμος… καίγεται και η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» ότι «νίκησε» στη διαπραγμάτευση και την… εις θάνατον πρόταση των δανειστών, τη μετέτρεψε σε ισόβια δεσμά!!! Ρε πάτε καλά;…

ΑΡΙΣΤΕΡΑ να σου πετύχει, φανταστείτε μια κυβέρνηση να ομολογεί ότι εξαναγκάζεται και να μην αντιστέκεται! Και να θεωρεί το μη χείρον βέλτιστον!!!

ΑΥΤΑ μας έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ήταν κεντροδεξιές…

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ κανείς: Και γιατί αυτή η συγκυβέρνηση να διαφέρει; Αριστεροδεξιά είναι και την ίδια εξουσία νέμεται από το ίδιο και χειρότερο μνημονιακό καθεστώς! Απλά την τρόικα δανειστών, ονόμασε «θεσμούς»…

ΚΑΤΑ τα άλλα ίδια «δημιουργική ασάφεια» για το χρέος, με το ΔΝΤ σε συνεργασία με το σκληρό Σόιμπλε να… ψάχνουν για τη «συσκευασία» που θα μας σερβίρουν το νέο παραμύθι!

ΕΤΣΙ κι αλλιώς ό,τι είναι να γίνει με το χρέος θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του Γ΄ Μνημονίου και εφ’ όσον έχει γίνει η θεσμική προεργασία για διασφάλιση των μέτρων του Δ΄ Μνημονίου και μάλιστα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση! Οπότε λιτότητα δίχως τέλος και αντιλαϊκά μέτρα χωρίς έλεος!

ΚΑΤΑ τα άλλα Τσίπρας και Καμμένος «πανηγυρίζουν» ότι… νίκησαν (πάλι) τους δανειστές, όμως εξαναγκάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα με τα οποία διαφωνών! Συνήθισαν οι «αντιμνημονιακοί» ήρωες στα… τέσσερα και άντε τώρα να σηκωθούν όρθιοι!!!

ΕΤΣΙ εξασκούνται επικοινωνιακά για να περάσουν στη Βουλή και στην κοινωνία τα νέα επαχθή μέτρα και όσο αντέξουν να παραμείνουν στην εξουσία! Μάλιστα δανειστή θέλοντος και λαού επιτρέποντος ίσως και να τα καταφέρουν!

***

ΚΙ ΕΝΩ συμβαίνουν όλα αυτά σε μια 8ετή πορεία προς το γκρεμό, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με απειλές, αφού βρίσκεται στο επίκεντρο γεωπολιτικών εξελίξεων.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ το… βιολί βιολάκι «εξάγει» την εσωτερική της κρίση, ενώ τα δυτικά Βαλκάνια βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με ορισμένα σενάρια να ανησυχούν ιδιαίτερα την Ελλάδα!

ΑΝΗΣΥΧΙΑ για τη «Μεγάλη Αλβανία» και το ενδεχόμενο επαναχάραξης των συνόρων, κάτι που θα πυροδοτήσει αποσταθεροποιητικές καταστάσεις στα Βαλκάνια, πράγμα που επιθυμεί η Τουρκία!

ΩΣΤΟΣΟ καθοριστικό παράγοντα για την κατάσταση αποτελούν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, η πολιτική των οποίων δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη!

Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και η κοινωνία σε απόγνωση, αφού πλέον είναι ηλίου φαεινότερο ότι το απόλυτο κουμάντο είναι οι δανειστές και η «αριστεροδεξιά» συγκυβέρνηση απλά χρησιμοποιείται ως διεκπεραιωτής!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ προϋποθέσεις όλα αυτά να αλλάξουν και η χώρα να επανέλθει σε κανονικότητα; Υπό τις παρούσες συνθήκες, δυστυχώς, αυτό φαντάζει από δύσκολο έως ακατόρθωτο…!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι γονατισμένη από τις περικοπές και η οικονομία από την υπερφορολόγηση. Έτσι η κατάσταση ασφυξίας είναι διαρκής και η απόγνωση αναπόφευκτη!

ΜΕ ΑΥΤΗ την ψυχολογία η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει και η κοινωνία να ξαναβρεί τους ρυθμούς της!

ΜΙΑ ΧΩΡΑ με επιβαλλόμενη πολύχρονη μονόπλευρη λιτότητα και χωρίς εθνική κυριαρχία, δύσκολα θα βγει αλώβητη από το τούνελ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του να αποτραπούν τα χειρότερα…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply