ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για το μείζον ζήτημα των σκουπιδιών περιμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου!

0

ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να αναλάβει πρωτοβουλίες αναφορικά με το μέιζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την εμπλοκή που ανέκυψε από την αναβολή της συνεδρίασης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο οποίος και θα… άναβε το πράσινο φως, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στη «Φ», επεσήμανε πως κανένας δεν μπορεί να τινάξει το έργο στον αέρα και πως το μόνο που απομένει, είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση.
Να υπενθυμίσουμε, πως στο πλαίσιο της διυπουργικής επιτροπής, δόθηκε ξεκάθαρη εντολή προς όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΟΔΣΑ, να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να πέσουν το συντομότερο οι υπογραφές, κάτι όμως που μια μικρή… μερίδα δημάρχων φαίνεται να μην… υπολογίζει!
«Ο κ. Φλαμπουράρης μετά τη διυπουργική, είχε κάνει δημόσια δήλωση ότι μέχρι το τέλος Απριλίου, θα πρέπει να έχουν γίνει όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Θεωρούμε ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι το μοναδικό νόμιμο, ολοκληρωμένο έργο, το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή και που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, όπου αναδεικνύεται ως το σοβαρότερο ζήτημα για τους πολίτες, αλλά και για τους επισκέπτες», δήλωσε η κα Νικολάκου και συνέχισε. «Πιστεύω πως έχει προχωρήσει και έχει ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών, από κει και πέρα, αναμένεται η ΚΥΑ επί της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης. Δε νομίζω ότι μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο ο οποιοσδήποτε, να δημιουργήσει πρόβλημα πλέον σ’ αυτό το έργο. Έχουμε μπει ήδη στο καλοκαίρι και αυτό το τελευταίο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, η Πελοπόννησος ήταν γεμάτη κόσμο», ανέφερε η κα Νικολάκου, στέλνοντας μήνυμα προς όλους και τονίζοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει και για τον τουρισμό. «Δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε με τα απορρίμματα μέσα στα ρέματα, μέσα στη θάλασσα, μέσα στους δρόμους, όπου ακόμη και αυτό το τελευταίο τριήμερο! Το έργο αυτό, που θα λύσει το πρόβλημα, είναι μόνο το δικό μας», επεσήμανε η κα Νικολάκου, η οποία, δήλωσε αισιόδοξη. «Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι και περιμένουμε πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση», δήλωσε με νόημα η Ντίνα Νικολάκου, η οποία δε θέλησε να σταθεί στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ. «Είδατε ότι στην απάντησή μου, δεν αναφέρθηκα στο θέμα Περιμένουμε την ΚΥΑ για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης! Από ’κει και πέρα οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα καθορίσουν την εξέλιξη για τις διαδικασίες μέχρι να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης και μέχρι να ξεκινήσει το έργο. Καλό θα ήταν να υπήρχε μια διαμορφωμένη άποψη και από μέρους των Δημοτικών Αρχών, να ξέρουμε τι είναι αυτό που επιθυμούν! Μέχρι τώρα, έχουν επιλέξει το δρόμο των συνεχιζόμενων παρατάσεων και αναβολών! Ελπίζω κάποια στιγμή να αποφασίσουν για να γνωρίζουν και οι πολίτες, ποια είναι η λύση που προτείνουν οι κύριοι δήμαρχοι και αν συμφωνούν ή όχι με τη ΣΔΙΤ. Μην ξεχνάμε όμως ποτέ, ότι εδώ στη Μεσσηνία έχουμε εκφρασμένη άποψη, την καθαρή πολιτική άποψη του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, αλλά και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και της Μεσσήνης και του Δήμου Πύλου Νέστορος και της Δυτικής Μάνης, όπως φυσικά και αυτού της Καλαμάτας».

Leave a Reply