ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2ος στην 60 Mini B ο Γιάννης Ζησιμόπουλος (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE) της ΑΛΑΚ

0

ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Η ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΑ “SPARTA CIRCUIT RACING MOTUL”
ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2017

ΙΔΑΝΙΚΟ πεδίο για τους αθλητές αποδείχθηκε η πίστα “Sparta Circuit Racing Motul”, που φιλοξένησε την Κυριακή 7 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 στο πλαίσιο της πρώτης εξόρμησής του εκτός Αττικής…
Οι αρκετοί αθλητές που έλαβαν μέρος στον 3ο γύρο του θεσμού, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε για ακόμη μια φορά το Αθλητικό Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), είχαν σύμμαχο τον καιρό! Ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός ότι οδεύουμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι, με άμεση συνέπεια οι ώρες της ημέρας να είναι περισσότερες, βοήθησαν ώστε το πρόγραμμα να έχει διάρκεια μίας ημέρας. Η δράση στην “Sparta Racing Circuit Motul” ήταν διαρκής από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όταν και ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί όλων των κατηγοριών. Ενδεικτικό του έντονου συναγωνισμού σε όλες τις Κατηγορίες, είναι το γεγονός πως εκτός από μία, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι νικητές ήταν διαφορετικοί από εκείνους στον προηγούμενο αγώνα της χρονιάς.
karting-club
Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και στη Σπάρτη οι 40 αθλητές που εκκίνησαν, χωρίστηκαν σε επιμέρους κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2, KZ3, Club), ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές του καρτ που οδηγούσαν. Το αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός στην ανανεωμένη πίστα που έχει μήκος 1.280 μέτρων, πήραν οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, που εντάσσονται στην Κατηγορία 60 Mini και έχουν ηλικία 8-12 ετών. Νικητής αναδείχθηκε ο Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM), μετά από σειρά ανταγωνιστικών αγώνων, γεγονός που όλοι έχουμε συνηθίσει στην εν λόγω κατηγορία. Στη 2η θέση, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ανδρέας Σπανός (Zahos Praga Karting, Praga-TM), ενώ στο βάθρο ανέβηκε επίσης ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA-TM) με τους προαναφερθέντες αθλητές να διαμορφώνουν επίσης το βάθρο της επιμέρους 60 Mini A, για οδηγούς ηλικίας 11-12 ετών.
karting-mini_a
2ος στην 60 Mini B
ο Ζησιμόπουλος της ΑΛΑΚ

Στην 60 Mini B, όπου κατατάσσονται οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, ηλικίας 8-10 ετών, η νίκη πέρασε στα χέρια του Αλέξανδρου Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO-TM) στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό. Τον νικητή της 60 Mini B ακολούθησε ο Γιάννης Ζησιμόπουλος (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE), ενώ στο βάθρο της Κατηγορίας ανέβηκε επίσης ο Νίκος Λύκος (Chatzis Racing Team, FA-TM). Η Κατηγορία Junior επεφύλαξε συναρπαστικές μάχες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-TM) έφτασε στη νίκη, ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME). Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) ο οποίος ήταν ταχύς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όμως στον Τελικό έπεσε πίσω λόγω σύγκρουσης με τον Θάνο Ξηνταβελόνη (Zorri Motorsport, Birel Art-IAME) ο οποίος εγκατέλειψε. Στην κατάταξη της Junior, ακολούθησαν οι Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Γιώργος Πλούμος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME).
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η μάχη και στην πολύ ανταγωνιστική Κατηγορία Senior, όπου ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα πρώτα στάδια της ημέρας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Στράτος Γαλανόπουλος (Speed Force, Exprit-IAME), ο οποίος στους τελευταίους γύρους κράτησε πίσω του τον Χρήστο Σαγανά (Zorri Motorsport, Birel Art-IAME) που είχε χάσει χρόνο λόγω σύγκρουσης με τον Σωτήρη Αθανασόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), γεγονός που στοίχισε στον δεύτερο 10 δευτερόλεπτα ποινής, προτού εγκαταλείψει με πρόβλημα στο καρτ του. Την κατάταξη συμπλήρωσε ο Μάκης Σώης (Cosmosrally Kart Academy, Tony Kart-Rotax).
karting-junior
Στην Κατηγορία KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ, οι Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM), Θανάσης Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA-TM) και Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με τον Σωτηρόπουλο να κάνει το 3 στα 3 σε Τελικούς φέτος και τους Χατζόγλου, Ξυνό να διαμορφώνουν το βάθρο αντιστοίχως. Όσον αφορά στην ΚZ3, ο Βασίλης Μακρόπουλος (Gold Kart,Gold-Lenzo) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενος από τον Ραφαήλ Ζουμπουρλή (Saganas Team, CRG-TM).
Η αναφορά στα αποτελέσματα του 3ου γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017 ολοκληρώνεται με την Κατηγορία Club, που προσέφερε ξεχωριστό θέαμα. Ο Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM KF3) κατέκτησε τη νίκη, ενώ από κοντά τον ακολούθησε ο Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force, PCR-TM KF3), που πάντως δεν είναι το μοναδικό κορίτσι που συμμετείχε στην κατηγορία, αφού μια θέση πιο πίσω τερμάτισε η Εύη Σταφυλοπάτη (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax), αμφότερες στην πρώτη τους εμφάνιση στο θεσμό. Την τελική κατάταξη της Club διαμόρφωσαν ο Ανδρέας Παρασκευόπουλος (TB-Rotax), που έγινε ο πρώτος αθλητής AμεΑ που συμμετέχει σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, καθώς επίσης και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Cosmosrally Kart Academy, Rotax).
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα της Σπάρτης, συγκαταλέγεται η παρουσία σε ρόλο Αλυτάρχη, του Ιταλού Marco Carlino ο οποίος προσέφερε τη εμπειρία του στη διοργάνωση, προσδίδοντας ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο γεγονός. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την απονομή Κυπέλλων στους νικητές και μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, καθώς και με την κλήρωση των σετ ελαστικών που προσφέρονται σε κάθε αγώνα από τους παρόχους ελαστικών κάθε κατηγορίας.
Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017, θα δοθεί στις 24 και 25 Ιουνίου 2017.
karting-senior

Leave a Reply