ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξελέγησαν τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

0

 

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, εξελέγησαν στη 2η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος  Παναγιώτη Ρήγα, τα μέλη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και οι εκπρόσωποι στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή. Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος, με τα στελέχη να στέκονται στην ανάληψη της διακυβέρνησης από την Αριστερά το Γενάρη του 2015 και το δημοψήφισμα, το οποίο παρά το γεγονός ότι… μετατράπηκε σε ΝΑΙ, όπως αναφέρουν, ήταν «συγκλονιστικό με το συντριπτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς των ευρωπαϊκών ελίτ». Επίσης, το προεδρείο της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του κόμματος στο νομό, χαρακτηρίζει «επώδυνο» το «συμβιβασμό του Ιούλη του 2015» και όσον αφορά στη νίκη στις εκλογές το Σεπτέμβρη του 2015, επισημαίνουν πως «άνοιξε το δρόμο για μια νέα φάση της πορείας της χώρας σύνθετη και δύσκολη, αλλά με ελπίδα και προοπτική. Σήμερα, βρισκόμαστε ξανά σ’ ένα σταυροδρόμι με αυξημένες προοπτικές για δίκαιη ανάπτυξη και συνολική ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους και το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση», επισημαίνουν τα στελέχη του κόμματος στη Μεσσηνία και συνεχίζουν με αναφορές στο νομό.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ,  Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

«Οι πολίτες της Μεσσηνίας βιώνουν όλη αυτή την περίοδο με αγωνία και απογοήτευση, αλλά και με καρτερία και ελπίδα. Αντιλαμβάνονται τη δύσκολη μάχη που δίνει η Αριστερά, αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, τη φροντίδα και την ταξική μεροληψία προς όφελός τους, χρεώνοντάς μας ωστόσο τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, τις καθυστερήσεις, τον κακό συντονισμό και την ατολμία, καθώς η καθημερινότητα για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Το κόμμα μας την ίδια περίοδο πέρασε από ταραγμένες καταστάσεις με τη διάσπαση και τις αποχωρήσεις από τις γραμμές του, παραμένει όμως όρθιο και μαχητικό έτσι ώστε να πραγματοποιήσει κρίσιμες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται και απολογισμός της δράσης της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, τις όποιες αδυναμίες και παραλείψεις, καθώς και τα λάθη που διαπιστώθηκαν, αλλά και στις βασικές κατευθύνσεις της συνδιάσκεψης

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

  • Ενίσχυση του μαζικού και κοινωνικού προσανατολισμού στην δράση του κόμματος. Η γενική πολιτική δράση της Ν.Ε. είναι ανάγκη να συναρθρώνεται με την παρέμβαση για το «μικρό» και το «τοπικό». Να ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις του κυβερνητικού ρόλου του κόμματος. Κύριο μέλημα είναι οι Οργανώσεις Μελών να συνδέουν την δράση τους:

– με τα προβλήματα του χώρου τους.

– με τις επεξεργασίες των Θεματικών Επιτροπών.

– με το καθημερινά αναπτυσσόμενο κυβερνητικό έργο (ανάδειξη – εκλαΐκευση αλλά και   ανατροφοδότηση από τα κάτω για πιθανές διορθωτικές κινήσεις ή και ανάδειξη προτάσεων προς το κέντρο για λύση προβλημάτων καθημερινότητας.

– με τη συντονισμένη και δημιουργική παρέμβασή τους στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, στα κινήματα και στα σωματεία, στους συλλόγους και τα επιμελητήρια.

  • Στη συντονισμένη παρέμβασή μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με πλήρη ενεργοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων (ελαιόλαδο, ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας κ.τ.λ.). Ταυτόχρονα οφείλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος, στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα οφείλουμε να αναδείξουμε περαιτέρω τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία του νομού και να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες της κοινωνικής οικονομίας με προσαρμογή στα πλεονεκτήματα του τόπου. Ιδιαίτερη σημασία έχει η γρήγορη ολοκλήρωση των υποδομών (δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος, Τσακώνα – Καλό Νερό κ.τ.λ.). Όλα τα παραπάνω πρέπει να στοχεύουν στη γρήγορη απομείωση της ανεργίας κυρίως για τη νέα γενιά και τις γυναίκες.
  • Στην εμπέδωση του νέου κοινωνικού κράτους αξιοποιώντας τις ισχυρές υποδομές του τόπου στην Υγεία και την Παιδεία, με έμφαση στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη συνεκτική ανάπτυξη και επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών σ’ όλες τις βαθμίδες. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των δομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τα κέντρα κοινότητας, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, καθώς και στην υλοποίηση του νέου εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις προνοιακές δομές.
  • Στην αντιμετώπιση του προσφυγικού με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, επιταχύνοντας τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, τις διαδικασίες ενσωμάτωσης όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας, οικοδομώντας πρωταρχικά ένα ισχυρό μέτωπο ενάντια στην ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη απευθύνεται, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, στους δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας, καλώντας  τους να συστρατευθούν με το ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Για την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου εξελέγησαν οι Χαρά Κιουρή και ο Σπύρος Μωρακέας, ενώ η σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής :

Ασημακόπουλος Γιάννης, Βεργινάδη Μαρία, Ζαφειράκης Κώστας, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κρασσακόπουλος Σπύρος, Κυριακόπουλος Κώστας, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λεβέντης Δημήτρης, Μαντά Αγγελική, Μαραβελή Ιωάννα, Μιχαήλ Μιχαήλ, Μπεχράκης Σταμάτης, Μπιτσάνη Βάνα, Πατσαρίνος Νίκος, Πολυχρονόπουλος Τάσος, Σούμπλης Θανάσης, Σωφρονάς Δημήτρης, Τσορόβα Ζωή, Τσορώνης Κώστας, Τσώνης Γρηγόρης, Φιλόπουλος Βαγγέλης, Φλώρος Βασίλης, Χιουτέας Γιώργος, Ψυχογιάννης Γιώργος.

Η νέα νομαρχιακή επιτροπή ανανεώθηκε κατά 56% (14 νέα μέλη στα 25). Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί με τη νέα της σύνθεση για να εκλέξει Συντονιστικό Όργανο, συντονιστή/στρια και αναπληρωτή συντονιστή/στρια.

296 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply