ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια ακόμη γυναίκα άστεγη στην Καλαμάτα, ενώ η μητέρα δυο παιδιών ΑμεΑ φιλοξενείται 2 μήνες μετά την έξωσή της στη “Διάπλαση”

0

ΑΠΟ ανάλγητο… ανύπαρκτο, το κοινωνικό κράτος το οποίο παρακολουθεί αμήχανα τον έναν μετά τον άλλον, πολλούς πολίτες, πραγματικά ανήμπορους να μην έχουν καν, ένα κεραμίδι για να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους! Η μητέρα δυο παιδιών με αναπηρίες, Βασιλική Μπέλλου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση στη «Φ», της κατάστασης στην οποία οι τρεις τους είχαν περιέλθει την ημέρα που τους έγινε έξωση από το σπίτι που ζούσαν, φιλοξενείται ακόμη στο ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ»!
Η γυναίκα, έμενε σε ένα παλιό σπίτι με τη μητέρα και τα δυο της παιδιά και όταν η γιαγιά πέθανε, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν αφού δεν έβρισκε δουλειά και δεν είχε πια τη σύνταξη για να πληρώνει ενοίκιο και λογαριασμούς! Για τα άκρως απαραίτητα, φρόντιζαν οι γείτονες και κάποιοι γνωστοί, οι οποίοι την ημέρα της έξωσης επικοινώνησαν με τη «ΦΩΝΗ» με αποτέλεσμα την άμεση δημοσιοποίηση του θέματος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αφού κρατικές δομές δεν υπάρχουν! Την πρώτη ημέρα, η μητέρα με τους δυο της γιους, ο ένας ανήλικος που φοιτά στο Ειδικό Σχολείο, έμειναν σε ξενοδοχείο με έξοδα που κάλυψε απλός κόσμος και από την επόμενη ημέρα, την 7η Μαρτίου μέχρι και σήμερα(!!!) δύο μήνες μετά, φιλοξενούνται στη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», η οποία έχει… υποκαταστήσει το κράτος, παρέχοντας στους ανήμπορους αυτούς ανθρώπους, στέγη, τροφή και θαλπωρή!
Το μόνο που έχουν κάνει οι αρμόδιοι φορείς ή για την ακρίβεια, οι φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, αφού στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κρατική δομή, είναι στη διευθέτηση λεπτομερειών όπως η κατάθεση για πρώτη φορά φορολογικής δήλωσης από τη μητέρα, η οποία δεν είχε καν ΑΦΜ και η υποβολή αιτήσεων, ώστε να λάβει όσα επιδόματα δικαιούται και κυρίως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ!

Η πολιτεία μπορεί να είναι ανύπαρκτη, όμως όταν τα φώτα σβήνουν, σκληρή γίνεται και η κοινωνία, η οποία με τη στάση των… πολλών, θυμίζει πως είναι κομμάτι του κράτους που κυριολεκτικά, δεν υπάρχει!
Η οικογένεια αναζητά σπίτι, το ενοίκιο του οποίου θα καταβάλλεται άμεσα, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όμως κανένας ιδιοκτήτης δε συναινεί, τη στιγμή που και ιδιώτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πληρώνουν το αντίτιμο του ενοικίου και έχουν επικοινωνήσει με την Πρόνοια!
Η οικογένεια, είναι για μια ακόμη φορά στον… αέρα, καθώς η λύσης της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ», είναι, όπως θα έπρεπε άλλωστε, προσωρινή και ήδη έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΑΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ωστόσο, στην Ελλάδα της εδραιωμένης ύφεσης, του δανεισμού και των σκληρών μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές, η οικογένεια αυτή δεν είναι η μόνη! Και δεν είναι η Αθήνα μόνο, όπου σε διάφορα σημεία της, στρώνουν χαρτόκουτα και κοιμούνται στα παγκάκια πολλοί συνάνθρωποί μας! Ακόμη και στην Περιφέρεια, σε πόλεις όπως η Καλαμάτα, οι άνθρωποι αυτοί πληθαίνουν! Ο αριθμός των συσσιτίων αυξάνει και εκείνοι που βλέπουν το… τέρας της ανεργίας να τους τρώει λίγο – λίγο, κομμάτια της ψυχής τους, είναι τελικά πολλοί!
Στο Facebook, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού, μια γυναίκα που οι συγκυρίες της ζωής, την οδήγησαν στο δρόμο, ζητά κάθε άλλο παρά ελεημοσύνη!

ΤΟ… ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΕΓΗΣ!

Είναι μια γυναίκα ξεχωριστή και υπερήφανη, η οποία μάλιστα έχει συγγράψει 26 βιβλία και επιθυμεί απλώς, να νοικιάσει ένα σπίτι το οποίο να στοιχίζει ως 100 ευρώ το μήνα, αφού λαμβάνει 200 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης! Συγκεκριμένα, η γυναίκα που φέρεται να μην επιθυμεί περαιτέρω δημοσιοποίηση δεδομένων ( η «Φ» μπορεί να πληροφορήσει όποιον ενδιαφέρεται για το όνομά της και τον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί της) έκανε μια ανάρτηση, πλημμυρισμένη υπερηφάνεια… «Και άλλη μία μέρα και άλλη μία νύχτα άστεγη. Ψάχνω για σπίτι μικρό, με μπάνιο και μικρή ντουλάπα, με ρεύμα (δικαιούμαι το δωρεάν κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.) και νερό, όλα μαζί 100 ευρώ, σε όλη την Ελλάδα. Παίρνω το Κ.Ε.Α. και έχω 100 ευρώ μετρητά και 100 σε κάρτα. Προς το παρόν βρίσκομαι στην Καλαμάτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

183 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply