ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ποτέ την Κυριακή» φωνάζουν από κοινού οι έμποροι σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ

0

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του ρεπορτάζ της «Φ» όσον αφορά στην κατάσταση που επικράτησε στην αγορά της Μεσσηνίας, ήρθε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως η αγορά την Κυριακή, στο πλαίσιο της απεργίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων των τουριστικών περιοχών 32 Κυριακών το χρόνο παρέμεινε κλειστή στην Κυπαρισσία, ενώ στην Καλαμάτα, άνοιξαν οι αλυσίδες και μεμονωμένα καταστήματα.

Αντίστοιχη, η εικόνα που καταγράφηκε σχεδόν στο σύνολο της χώρας, όπου σε κάποιες περιοχές μάλιστα, δεν άνοιξαν ούτε οι αλυσίδες, με το ποσοστό να κυμαίνεται σε 85%.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ Η ΕΣΕΕ

«Η Κυριακή 7 Μαΐου αποτελεί μια από τις ήδη θεσμοθετημένες Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Ωστόσο, η ΕΣΕΕ κάλεσε σε πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που φέρεται να αποτελεί ένα εκ των συμφωνηθέντων σημείων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία, με τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη να επισημαίνει πως προχθές, οι έμποροι, μέτρησαν τους φίλους και τους εχθρούς τους. «Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την Κυριακή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα. Η πλέον όμως εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα μετρήσαμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας και σαφέστατα έχουμε πολύ περισσότερους φίλους. Τους ευχαριστούμε πολύ, όλους. Κατανοούμε πόσο επώδυνο είναι για πολλούς εμπόρους να χάσουν την είσπραξη μιας ημέρας και δεν είναι στη φιλοσοφία μας να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, αφού αυτό άλλωστε επιδιώκουν κάποιοι και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους κάνουμε το χατίρι. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο τώρα να δείξουμε με τη δύναμη που μας έδωσαν οι Έλληνες καταναλωτές να ενημερώσουμε όλα τα κόμματα και να ζητήσουμε από τους βουλευτές τους να μην στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στην Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών. Έχουμε πλήθος επιχειρημάτων, μέσα από τις κατά καιρούς έρευνες που διενεργεί το ΙΝΕΜΥ, αλλά κυρίως το ηχηρό μήνυμα από την εικόνα της χθεσινής αγοράς με το 85% των εμπορικών καταστημάτων κλειστά σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

 

Leave a Reply