ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέλος σήμερα τα μαθήματα στα λύκεια – Οι απολυτήριες για πρώτη φορά προηγούνται των Πανελλαδικών Εξετάσεων

0

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ημέρα μαθημάτων σήμερα, για τους μαθητές του Λυκείου, με τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να μπαίνουν στην τελική ευθεία για το δίμηνο που ξεκινάει και περιλαμβάνει απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθούν πρώτα οι απολυτήριες εξετάσεις και μετά οι Πανελλαδικές, με τους υποψηφίους να διεκδικούν 70.726 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκ των οποίων οι 43.758 είναι στα Πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ.
Στη Μεσσηνία, θα εξεταστικά τμήματα θα είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν αλλαγές, με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να είναι καθόλα έτοιμη, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο προϊστάμενος Γιώργος Σταματόπουλος.
Οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν έως και τις 26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου στη… μάχη, θα ριχτούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου και τα αποτελέσματά τους, αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

 

104 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply