ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Βεντέτα” Τατούλη – Καμπόσου με φόντο τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

0

ΜΕΤΑ την τελευταία συνεδρίαση του Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, ο οποίος είχε κληθεί να ανάψει το πράσινο φως για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, η οποία ανεβλήθη, παρατείνοντας την… αγωνία, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, μιλά με ονοματεπώνυμο πια για τις εξελίξεις! Συγκεκριμένα, βάλλει κατά του δήμαρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είναι ένας από τους πολύ λίγους δημάρχους της Περιφέρειας που τάσσονται κατά του έργου, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για ανεύθυνη και ρηχή προσέγγιση.

«Περιφερειακή αρχή και Δημοτικές αρχές, συνεργάστηκαν κατά τρόπο αγαστό όλη την προηγούμενη περίοδο προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την Πελοπόννησο όλων των εποχών. Μέχρι βέβαια που κάποιοι δήμαρχοι, λίγοι και απομονωμένοι, θυμήθηκαν, επηρεασμένοι από τις υποσχέσεις για δήθεν διαθέσιμα κονδύλια που θα διαχειρίζονταν μόνοι τους, ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, επιμένοντας στην παρανομία και τις χωματερές! Απέναντι στην ολοκληρωμένη διαχείριση που προσεκτικά σχεδιάσαμε, συμβατά με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και σύντομα θα την δει να υλοποιείται, ο κ. Καμπόσος προβάλει την χωματερή του χθες. Συγκρίνει τραγικά ανόμοια πράγματα προσπαθώντας να πείσει ότι έχει φτηνές λύσεις. Σίγουρα η φτηνότερη λύση είναι να ρίξει τα σκουπίδια στη θάλασσα. Γιατί άραγε του έχει διαφύγει μια τέτοια επιλογή;

Προς το παρόν ας επικεντρωθεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη στις παράνομες χωματερές του Δήμου του, οι οποίες με αποκλειστικά δική του ευθύνη λειτουργούν και επεκτείνονται», επισημαίνεται με νόημα στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής, στην οποία γίνεται λόγος και για τα πολλά χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση και εκτέλεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να μεγιστοποιήσει το διαθέσιμο προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να εκτελεστεί στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων όλων των εποχών.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει και ποιος θα επιβλέψει. Μοναδικό μας ενδιαφέρον αποτελεί η ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με βάση τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και, κυρίως, τα οφέλη που εν τέλει θα καρπωθεί ο κάθε πολίτης. Αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα που έχει κατά πολύ ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ έχει την σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Καμπόσος, αντί να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δυνατότητα που του δώσαμε, να χρηματοδοτήσει έργα στον Δήμο του, περιφερόμενος στα κανάλια αναπτύσσει μια ιδιαίτερα κοντόφθαλμη και «κατινίστικη» ρητορική, που προσβάλει το θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και τους πολίτες του Δήμου του. Τον Πέτρο Τατούλη δεν τον αγγίζει».

179 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply