ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αστυνομία τίμησε του αρχιφύλακες της ΔΙΑΣ που έσωσαν 5 ανθρώπους από τη φονική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου!

0

ΟΧΤΩ μήνες συμπληρώθηκαν ήδη, από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε ιδιαίτερα τη Μεσσηνία, αφήνοντας στο πέρασμά της, τρεις νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, χτήματα, ζωικό κεφάλαιο και οχήματα και ακόμη, οι δημότες δεν έχουν αποζημιωθεί στο σύνολό τους, ενώ και οι ζημιές αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί στο ακέραιο.
Τα φώτα… έσβησαν, το κράτος αποστασιοποιήθηκε και σχεδόν απέχει, όμως κάποιοι δεν ξεχνούν!
Ο αριθμός των θυμάτων, θα ήταν μεγαλύτερος αν κάποιοι άνθρωποι δεν υπερέβαλαν εαυτούς για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο και αυτοί οι άνθρωποι ήταν πολλοί! Απλοί πολίτες που βοήθησαν το γείτονα και τον ανήμπορο ηλικιωμένο, τις γυναίκες που είχαν… εγκλωβιστεί μέσα στα σχεδόν ως πάνω πλημμυρισμένα οχήματά τους, τον… άγνωστο και ανάμεσά τους, δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι έσωσαν κυριολεκτικά πέντε άτομα!
Πρόκειται για τους αρχιφύλακες Παναγιώτη Γιανουλέα και Σωτήρη Μαρκόπουλο, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία δίκυκλης αστυνόμευσης και ενώ επικρατούσαν στην περιοχή έντονα καιρικά φαινόμενα, απεγκλώβισαν μην υπολογίζοντας τον κίνδυνο, πέντε άτομα από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Στους αρχιφύλακες, σε ειδική εκδήλωσε χθες, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα, να τους μεταφέρει και τα θερμά συγχαρητήρια του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου Υποστράτηγου Δημήτριου Τριγώνη, για τις εξαιρετικές τους πράξεις.

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΑΡΑ
ΤΗΝ… ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

Με αφορμή την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθη και αστυνομικός υποδιευθυντής Ηλίας Αξιοτόπουλος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα θερμά της συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και αψηφώντας τον κίνδυνο, συμμετείχαν ενεργά στον απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένα υπόγεια. «Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί αποδεικνύουν ότι το φιλότιμο περισσεύει, παρότι τα τελευταία χρόνια με την επιβολή των μνημονίων, όπως όλοι οι κλάδοι έτσι και ο δικός μας, έχει υποστεί περικοπές τόσο σε μισθούς όσο και σε μέσα (ληγμένα αλεξίσφαιρα, παλαιωμένα περιπολικά, συντηρητική εκπαίδευση αστυνομικών, κλπ). Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έχουν θεσμοθετήσει το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και δε συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε.  Οι συνάδελφοί μας με την επιτυχία τους αυτή, απέδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστο επαγγελματικό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα στον ύψιστο βαθμό το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας, αποσπώντας ταυτόχρονα ευμενή σχόλια τόσο για τους ίδιους όσο και για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα», ανέφεραν ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος και ο γραμματέας Θανάσης Πριστούρης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

181 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply