ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι άστεγες γυναίκες και η πραγματική ένδεια του κοινωνικού κράτους! – Στο Δ.Σ. Καλαμάτας το ρεπορτάζ της “Φ”

0

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε για μια ακόμη φορά το ρεπορτάζ της «Φ», για τη μητέρα δύο παιδιών ΑμεΑ που έμεινε στο δρόμο πριν δυο μήνες και χάρη στη δημοσιοποίηση του θέματος, φιλοξενείται ύστερα από ευαισθητοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε δωμάτιο του Ιδιωτικού Κέντρου μέχρι και σήμερα, εντελώς δωρεάν! Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει περίτρανα, πως δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ όπως δημοσίευσε χθες η «Φ», αυτή, δεν είναι η μόνη περίπτωση στην Καλαμάτα! Έκκληση, να βρεθεί ένα σπίτι σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδα, που μαζί με τα βασικά του έξοδα, να κοστίζει έως 100 ευρώ, αφού τα μόνα της έσοδα είναι 200 ευρώ το μήνα, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, απηύθυνε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, μια γυναίκα η οποία αυτή τη στιγμή ζει σε σκηνή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα! Το ρεπορτάζ της «Φ» και η… πραγματική διάσταση της κρίσης, τέθηκε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με τον επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» Θεόδωρο Μπρεδήμα να ζητά στο πλαίσιο των ερωτήσεων που καταθέτουν οι σύμβουλοι στο Σώμα, την επίσημη θέση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. «Διαβάσαμε σήμερα στη «ΦΩΝΗ», πως η μητέρα των δύο παιδιών με αναπηρίες που έμεινε στο δρόμο πριν από δύο μήνες, φιλοξενείται ακόμη στη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», στην οποία αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια, καθώς πραγματικά συμβάλλει στην ανακούφιση των προβλημάτων όσων έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως και πέρυσι, των πλημμυροπαθών», δήλωσε στο πλαίσιο της ερώτησής του, ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος στάθηκε στην ουσία και την κοινωνικοπολιτική διάσταση του θέματος. «Είναι πραγματικά λυπηρό σε μια τέτοια εποχή, όπου η κρίση έπληξε και εξακολουθεί να πλήττει κυρίως τις λαϊκές τάξεις, να μην υπάρχει μέριμνα», επεσήμανε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, που δεν παρέλειψε να κάνει έναν εύστοχο και επίκαιρο παραλληλισμό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει μέριμνα για μια γυναίκα και δυο παιδιά, για μια άλλη γυναίκα που έχει συγγράψει 26 βιβλία και βρίσκονται στο δρόμο ή για όποιον άλλο συμπολίτη μας τυχόν χρειαστεί και να φιλοξενούμε -και μπράβο γι’ αυτό- όσο χρειάζεται, πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας, ο οποίος επεσήμανε καταληκτικά πως στο παρελθόν στο παρελθόν, από άλλες δημοτικές αρχές, υπήρχαν κονδύλια γι’ αυτούς τους σκοπούς.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στον κ. Μπρεδήμα, επεσήμανε πως δυστυχώς, δεν υπάρχουν κονδύλια γι’ αυτό το σκοπό, ενώ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν επιθυμούν να νοικιάσουν σε αυτούς τους ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι λαμβάνουν πια επιδόματα και υπάρχουν συνάνθρωποί μας που προτίθενται να τους βοηθήσουν, τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους! Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, είπε στον κ. Μπρεδήμα πως οι κοινωνικοί λειτουργοί της Πρόνοιας, ασχολήθηκαν πάρα πολύ με την υπόθεση της μητέρας με τους δυο γιους ΑμεΑ, από τους οποίους ο ένας μάλιστα, είναι ανήλικος και φοιτά στο Ειδικό Εργαστήριο και ήδη κατάφεραν να κάνει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αφού δεν είχε ούτε ΑΦΜ και να λάβει τα νόμιμα επιδόματα, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

97 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply