ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την κατάργηση των Πανελλαδικών… γλυκοκοιτάζει η κυβέρνηση – Υποχρεωτική η φοίτηση των παιδιών από 4 ετών

0

«ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια Παιδεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο. «Η παιδεία πρέπει να είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως στα χρόνια της κρίσης η παιδεία έγινε στόχος συντονισμένης επίθεσης, με επιδίωξη τη μετατροπή της εμπορεύσιμο προϊόν. «Βασικός πυλώνας των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία είναι η 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η υλοποίηση αυτού του στόχου εντός της επόμενης τριετίας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επίσης τόνισε πως θα γίνει υποχρεωτική η φοίτηση στα νήπια και προνήπια και δεν θα υπάρχει κανένα παιδί από 4 χρονών και πάνω που θα μείνει εκτός εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. «Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επεκτείνεται το ολοήμερο δημοτικό σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας και στα μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεία, ενώ εντάσσονται 800 σχολικές μονάδες με πάνω από 10.000 μαθητές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε πως σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, ώστε σε δυο χρόνια να μην υπερβαίνουν τους 22, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των εισαγωγικών εξετάσεων.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

«Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως σε αυτό στοχεύουν όλες οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, με βαρύτητα να δίνεται στη μάθηση και όχι στην εξέταση.
«Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο θα είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γ.Α.

Leave a Reply