ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όμορφο και ευγενές θέαμα από 300 παλαιστές Παμπαίδες και Παγκορασίδες απ’ όλη την Ελλάδα!

0

● ΑΡΙΣΤΙΑ -ΞΑΝΑ- ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΗΣ
● ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΟ ΛΕΟΝΤΙΔΕΣ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με θετικό πρόσημο για τη Μεσσήνη και τον διοργανωτή Αθλητικό Σύλλογο «Αριστόδημο» μετά το πέρας μιας ακόμη επιτυχημένης, οργανωτικά και αγωνιστικά, διοργάνωσης αγώνων. Όμορφο και ευγενές θέαμα από 300 παλαιστές παμπαίδες και παγκορασίδες απ’ όλη την Ελλάδα, ρεκόρ συμμετοχών, συντέλεσαν την επιτυχή έκβαση μιας ακόμη σημαντικής αθλητικής γιορτής στο ολυμπιακό άθλημα της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παμπαίδων – Παγκορασίδων έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης, όπου για δεύτερη χρονιά, φιλοξενήθηκε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός πως παρά τα λίγα και μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν όλα πήγαν καλά, με την Μεσσήνη να κερδίζει ξανά το στοίχημα!
Στους αγώνες έλαβαν μέρος 300 αθλητές και αθλήτριες από 60 συλλόγους της χώρας. Διοργανωτής του πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας “Αριστόδημος” και συνδιοργανωτές ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.
Στην τελετή έναρξη χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας.
Τους αγώνες παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Δημήτρης Τραμπάκουλας και Φάνης Μπατζακίδης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Κολιτσόπουλος, οι Ολυμπιονίκες Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, η Πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη καθώς και 65 προπονητές, 14 διαιτητές, 7 Κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, 2 Ομοσπονδιακοί Προπονητές και πληθώρα γονέων και συγγενών.

Η γενική βαθμολογία
Αγωνιστικά την πρωτιά στις κατηγορίες τους έλαβαν οι Σύλλογοι ΑΟ Λεοντίδες Άνω Λιοσίων, ΠΣ Ευκαρπίας και Παλαιστικός Όμιλος Πρωταθλητών. Ακολουθεί η γενική βαθμολογία του πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε στη Μεσσήνη.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α ΚΑΙ Β
ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
1. ΑΟ ΛΕΟΝΤΙΔΕΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ με 51 βαθμούς
2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, με 40 βαθμούς
3. ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, με 39 βαθμούς

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α ΚΑΙ Β
ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ
1. ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, με 79 βαθμούς
2. ΠΣΦ ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, με 57 βαθμούς
3. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, με 37 βαθμούς

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α
1. ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ, με 13 βαθμούς
2. ΓΑΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, με 10 βαθμούς (παραπάνω χρυσά μετάλλια)
3. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, με10 βαθμούς

Οι ευχαριστίες του «Αριστόδημου»
Οι ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αριστόδημου» που παρά το …«νεαρό της ηλικίας» του λαμβάνει άριστα για δεύτερη φορά σε οργανωτικό επίπεδο και αποδεικνύει πως η δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο έχει όντως όραμα και μέλλον:
«Το Δ.Σ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τη κ. αντιπεριφερειάρχη Ε. Αλειφέρη για την έμπρακτη συμπαράσταση προς το άθλημα της πάλης πρέπει να τονίσουμε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και χορηγός του συλλόγου μας. Σας ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης τον κ. δήμαρχο και σύσσωμο το δήμο Μεσσήνης που ήταν εκεί και έλυσαν όλα τα έκτακτα προβλήματα που δημιουργήθηκαν άμεσα.
Τον διοικητή της Πυροσβεστικής Μεσσηνίας, τον διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης για την παρουσία της Αρχής στο γυμναστήριο.
Την 120 ΠΕΑ, τον πρόεδρο, όλο το Δ.Σ με τα μέλη της ομοσπονδίας και τον κ. Δημ. Κολιτσόπουλο για το ότι για άλλη μια φόρα μου απέδειξαν πως η Πάλη είναι μια οικογένεια!
Τον Ολυμπιονίκη Γεώργιο Χατζηιωαννίδη και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαρία Πρεβολαράκη. Τους διαιτητές, κριτές και ιατρούς για την άψογη δουλειά που έκαναν.
Τους χορηγούς, φίλους, γονείς-αθλητές και υποστηρικτές-συνεργάτες που ο καθένας τους βάζει ένα λιθαράκι στην ανάδειξη του αθλητισμού και του αθλήματος της Πάλης στο τόπο μας.
Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές /τριες και Συλλόγους υγεία και επιτυχίες».

Ο πήχης ακόμη ψηλότερα
Όσο για τους στόχους που έχει ο διοργανωτής «Αριστόδημος» εν όψει της νέας σεζόν είναι φυσικά μεγάλοι. Ο πήχης μπαίνει πιο ψηλά και γι’ αυτό τις βάσεις έχουν βάλει οι επιτυχημένες διοργανώσεις που έχει φέρει σε πέρας ο Σύλλογος, όλα τα μέλη του οποίου προσφέρουν τα μέγιστα απ’ όποιο πόστο κι αν τους έχει ανατεθεί.

Η «Dream Team» της Μεσσηνίας: από αριστερά ο προπονητής Γιώργος Ευθυμιάδης, η Ταμίας Τόνια Τσάκωνα, ο Πρόεδρος Κώστας Γεωργιόπουλος και η γραμματέας Κατερίνα Αποστολοπούλου

Η «Dream Team» της Μεσσηνίας: από αριστερά ο προπονητής Γιώργος Ευθυμιάδης, η Ταμίας Τόνια Τσάκωνα, ο Πρόεδρος Κώστας Γεωργιόπουλος και η γραμματέας Κατερίνα Αποστολοπούλου

«Οι στόχοι του Συλλόγου για το 2018 είναι μεγάλοι. Πρωτίστως θέλει να διοργανώσει ξανά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Μεσσήνη και να γίνει θεσμός μιας και θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά (2018) που η πόλη μας θα φιλοξενεί αγώνες πανελληνίου επιπέδου.» δήλωσε στη «Φ» ο πρόεδρος του Αριστόδημου, Κώστας Γεωργιόπουλος και συνέχισε: «Παράλληλα, ο Σύλλογος θα επιδιώξει να διοργανώσει ένα δεύτερο Πελοποννησιακό Τουρνουά Πάλης στην Μεσσήνη και επίσης να γίνει θεσμός μιας αφού επίσης θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (2018) ανάλογης διοργάνωσης ενώ επιθυμία όλων στο Σύλλογο είναι να αναλάβουμε τη διοργάνωση ενός τουρνουά πάλης στην άμμο (BEACH WRESTLING) στη παραλία μπούκα της Μεσσήνης.
Τέλος, στοχεύουμε στην συνδιοργάνωση μια μεγάλης εκδήλωσης. Θέλουμε σε συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία μας να διοργανώσουμε το πρώτο διεθνές τουρνουά αρχαίας Μεσσήνης!»

Leave a Reply