ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Μαϊμού” και υποβαθμισμένα τρόφιμα και ποτά κατέκλυσαν την αγορά – Συντονισμένη επιχείρηση από ΕΛ.ΑΣ., Interpol και Εuropol

0

Απίστευτα μεγάλες ποσότητες “μαϊμού” προϊόντων τροφίμων κα ποτών κατάσχεσε σε τρεις μόλις μήνες , σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Αστυνομία. Η Αστυνομία συμμετέχοντας σε κοινή επιχείρηση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης “μαϊμού” και υποβαθμισμένων τροφίμων και ποτών με την Interpol και τη Europol.

Η επιχείρηση, σε 61 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έφερε την κωδική ονομασία Opson VI, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο. Συνολικά κατασχέθηκαν 9.800 τόνοι, πάνω από 24,6 εκατ. λίτρα και 13 εκατ. τεμάχια απομιμητικών και υποβαθμισμένων προϊόντων, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 230 εκατ. ευρώ!

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στην επιχείρηση συμμετείχαν και οι συναρμόδιες αρχές της χώρας μας, με την ελληνική Αστυνομία να χειρίζεται συνολικά 71 υποθέσεις, για τις οποίες συνελήφθησαν 82 άτομα και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ποτών.

Στην επιχειρηση συμμετείχαν και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και η Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παρεμβάσεων  Τελωνείων, ενώ συνεργάστηκαν πολλοί φορείς. Αναλυτικά κατασχέθηκαν 47.439 λίτρα και 7.570 μπουκάλια διάφορων αλκοολούχων ποτών και ελαιολάδου, 900.000 νωπά αβγά, 1.391 κιλά νωπό κρέας, 750 κιλά αχιβάδες, 160 κιλά χέλια του προστατευμένου είδους Anguilla Anguilla και 1.794 τεμάχια αναψυκτικών.

maimoydes-2

Leave a Reply