ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα Γιάννενα σήμερα και αύριο Χαρίτσης και Κατρούγκαλος για το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Στρατηγικής

0

ΑΝΟΙΓΕΙ σήμερα τις πύλες του στα Ιωάννινα, το 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο. Τι εκδηλώσεις, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνδιοργανώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το υπουργείο Εξωτερικών.
Κεντρικό θέμα του Φόρουμ που κορυφώνει τις εργασίες της ετήσιας ελληνικής προεδρίας, είναι η «Γαλάζια Ανάπτυξη». Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών, θα εξεταστούν η πρόοδος και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής, και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής, την περίφημη «Γαλάζια Ανάπτυξη», τις Μεταφορές και την Ενέργεια, την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και το Βιώσιμο Τουρισμό.

Στη Μακροπεριφέρεια συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αλβανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, τοΜαυροβούνιο και η Σερβία και θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της Ε.Ε. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο επίσης μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι οποίοι θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου, μαζί με τη διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικών Θεμάτων, αρμόδια για θέματα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε., Lena Andersson Pench.
Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί αύριο, με την παράδοση από τον Αλέξη Χαρίτση, της προεδρίας στην Ιταλία.

Leave a Reply