ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην κυκλοφορία σήμερα η οδός Σόλωνος – Τέλη του μήνα ολοκληρώνεται το έργο στα “Ουζάκια”

0

 

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ… συνέχεια μέχρι το τέλος του μήνα στο κέντρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ανάπλασης που υλοποιεί ο Δήμος, στα «Ουζάκια», διαπλατύνοντας τα πεζοδρόμια και δίνοντας… ανάσα σε πεζούς και ποδηλάτες!
Οι απόψεις για το έργο διίστανται, όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος επεσήμανε πως ήδη τα οφέλη του έχουν φανεί και κάλεσε όλους να δείξουν λίγο ακόμη, κατανόηση και υπομονή.

Το έργο, αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, ενώ σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Σόλωνος και τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει έγκαιρα, ειδοποίηση για το δρόμο στον οποίο η κυκλοφορία θα διακοπεί. «Η ανάπλαση στα «Ουζάκια» στο κέντρο της Καλαμάτας και την οδό Αριστομένους, συνεχίζεται», δήλωσε ο Δημήτρης Δημόπουλος και συνέχισε. «Σήμερα το πρωί, η οδός Σόλωνος θα είναι κλειστή ώστε να διαμορφωθούν οι διαβάσεις των πεζών που ενώνουν τα δύο πεζοδρόμια τα οποία αποτελούν τη μεγάλη… οδό διέλευσης των πεζών από την παραλία ως το ιστορικό κέντρο και αντίστροφα, όμως αργότερα, το συγκεκριμένο σημείο, θα δοθεί στην κυκλοφορία».
Ο κ. Δημόπουλος, επεσήμανε πως έχουν αντιμετωπιστεί τα όποια προβλήματα, όπως η χωροθέτηση της πιάτσας των ταξί που βρισκόταν στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Σόλωνος, η οποία προσωρινά μεταφέρθηκε (μέχρι σήμερα) στην Αριστομένους. «Μετά από αυτή τη διαμόρφωση εκεί, θα προχωρήσει ο εργολάβος από τις 16 του μήνα σε «φρεζάρισμα» της οδού Αριστομένους και των κάθετων δρόμων, ώστε να γίνει η προεργασία για την τοποθέτηση της ασφάλτου», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως από Τρίτη και μετά, για όσο απαιτείται, θα ενημερωθούν έγκαιρα οι δημότες για το ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί και ζητώντας κατανόηση. «Η ταλαιπωρία που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση στο κέντρο της Καλαμάτας, τελειώνει στο τέλος του μήνα, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις! Θα μείνει μόνο μια εκκρεμότητα στην οδό Μακεδονίας, όπου πρέπει να γίνει μια μεγάλη διάβαση πεζών, από κυβόλιθους σε μια ειδική κατασκευή που θα μειώνει την  κλήση του οδοστρώματος και θα διευθετεί και τον ποδηλατόδρομο απέναντι στο πάρκο. Ζητώ την κατανόηση και την υπομονή του κόσμου, γιατί καταλαβαίνω ότι όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί μια ταλαιπωρία, όμως ήδη το έργο μας έχει δικαιώσει αποδεικνύοντας την αναγκαιότητά του και το, σε τι θα ωφελήσει όταν ολοκληρωθεί και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο αυτή η αναμονή και η ταλαιπωρία», επεσήμανε καταληκτικά, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply