ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύριο η πορεία Ειρήνης στην Κερασίτσα

0

ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, θα διεξαχθεί φέτος η πορεία ειρήνης από το χωριό του αγωνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα, μέχρι την Τρίπολη.

Η πορεία, θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και σ’ αυτή θα συμμετάσχουν και αρκετοί μεσσήνιοι, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας Δημήτρη Σταυρόπουλο, να επισημαίνει πως η 33η διοργάνωση πραγματοποιείται σε ένα σημείο πραγματικά κομβικό.

«Η φετινή πορεία, μας βρίσκει σε μια περίοδο, που η απόσταση ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο, δεν είναι μεγάλη. Η πείρα, μας διδάσκει ότι ο πόλεμος, είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με στρατιωτικά μέσα. Το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία και την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένο με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που γεννάει φτώχια, ανεργία, εξαθλίωση, πολέμους και προσφυγιά», δήλωσε ο κ. Σταυρόπουλος που στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον ζήτημα των προσφύγων, πολλοί από τους οποίους περνούν από τη χώρα μας ή καταλήγουν σ’ αυτήν.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΝΙΓΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είναι θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, γι’ αυτό, πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους αυτή τη βαρβαρότητα! Μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες τους 2017 έχουν περάσει στα ελληνικά νησιά 4.843 πρόσφυγες με 37 πνιγμούς στη θάλασσα του Αιγαίου και 1.059 στη Μεσόγειο, εκ των οποίων 150 παιδιά! Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ήρθε να επιβάλει αβάσταχτα μέτρα για το λαό και ειδικά, τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του στρατιωτικού εξοπλισμού που καταγράφει αύξηση παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ

«Η χώρα μας, βρίσκεται σταθερά, στις κορυφαίες θέσεις των ΝΑΤΟικών δαπανών, με την ελληνική αστική τάξη να παίρνει ενεργό μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Κύριοι προμηθευτές με μεγάλη συμμετοχή στα οπλικά συστήματα, είναι με 71% η Γερμανία, με 14% οι ΗΠΑ και με 10% η Γαλλία, έτσι, πιάνει το στόχο του 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντων σε στρατιωτικές δαπάνες, όπου μόνο για το 2017 αυτές ανέρχονται σε 4 δις ευρώ, τη στιγμή που οι αντίστοιχες για την υγεία και την παιδεία συνέχεια μειώνονται», επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, ο οποίος ανέφερε πως η… πρόφαση ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια, έχει καταρριφθεί από σειρά γεγονότων, μεταξύ των οποίων η κατοχή της Κύπρου για 43 χρόνια. «Αντιπαλεύουμε την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις. Απαιτούμε το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων και στρατηγείων και να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Επίσης, λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και ζητούμε να σταματήσει η αποστολή δυνάμεων σε τέτοιες αποστολές, γι’ αυτό καλούμε όλους στην πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη», δήλωσε ο κ. Σταυρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο στη 1 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν πούλμαν από την πλατεία Υπαπαντής, καθώς και στις 8 το πρωί

ποδηλάτες θα αναχωρήσουν για τη συγκέντρωση, από το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας. Επίσης, για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στις 6:15 ο αγώνας δρόμου ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» με εκκίνηση τις φυλακές της Τρίπολης, κατεύθυνση την Κερασίτσα και επιστροφή στην πλατεία Πετρινού όπου και θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

«Η ειρήνη δε θέλει πολλούς, μας θέλει όλους, καθώς τα τύμπανα του πολέμου είναι δίπλα στη γειτονιά μας, να έχουμε υπόψη μας ότι πρέπει να επαγρυπνούμε ανά πάσα στιγμή», δήλωσε καταληκτικά το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, Κώστας Γιαννακούλιας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply