ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία άνοιξε αυλαία το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλουθεάτρου της Καλαμάτας

0

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία άνοιξε χθες αυλαία το 1ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου το οποίο διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το Φεστιβάλ, που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη στις 16 του μηνός, συνδιοργανώνουν ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις», η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.
Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 14 παραστάσεις, 2 εργαστήρια για παιδιά και 2 εργαστήρια για ενήλικες, ενώ στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 9 ομάδες κουκλοθέατρου και 19 κουκλοπαίκτες.

Χθες το πρωί, δόθηκε η ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Εμμανουέλλας Καποκάκη «Πράσσειν άλογα» έδωσε δωρεάν παράσταση για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης, οι οποίοι απήλαυσαν το έργο «Γοργόνα Γοργονίτσα».

Η ίδια παράσταση διάρκειας μιας ώρας, ανέβηκε και το απόγευμα, ενώ αργότερα, σκυτάλη… πήρε η ομάδα κουκλοθέατρου «Τα πάντα Φι» με την παράσταση «Ο Γαϊγλάρος».

Η ίδια παράσταση, θα δοθεί και σήμερα στις 11 το πρωί, ενώ στις 12:30 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά που θα δοθεί εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις στην κεντρική πλατεία ή μπροστά από το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το απόγευμα στις 6 θα δοθεί η παράσταση «Ο Μικρός Εγώ είμαι Εγώ», από τον κουκλοπαίκτη Μιχάλη Νταουντάκη και μισή ώρα αργότερα το εντυπωσιακό mini show εγγαστρίμυθου με κούκλα μεγάλου μεγέθους από την επαγγελματία εγγαστρίμυθο Κατερίνα Σοπίδη, που έρχεται από το Λονδίνο.

Η Κατερίνα Σοπίση θα δώσει αυτό το mini show και αύριο στις 10:30 το πρωί, ενώ στις 11.00 θα ακολουθήσει η παράσταση «Η πούλια κι ο αυγερινός», βασισμένη στο γνωστό λαϊκό παραμύθι, με γιγαντόκουκλες από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εικαστικό ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά στην κεντρική πλατεία και από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι δωρεάν εργαστήρι θεατρικής αγωγής για ενήλικες, στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής στην οδό Ευριπίδου 2.

Οι εκδηλώσεις της αυριανής ημέρας θα ρίξουν αυλαία με την παράσταση από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα φτερά του Μύθου» με το έργο «Όσο πιο γρήγορα», στις 6:30.

157 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply